Kivel van Köves Slomó?

  • narancs.hu
  • 2016. december 28.

Hírnarancs

Amúgy is minden a liberális média hibája. Pláne a hírek.

Egy a jelszónk

false

Lezárult a Fejér Megyei Hírlapban megjelent és meghekkelt Orbán-interjú miatti belső vizsgálat, aminek eredményeképp öt embert rúgtak ki a laptól és a Veszprémi Naplótól. A kiadó, a Pannon Lapok Társasága szerint az ő felelősségük a kalamitás, bár azt egyelőre nem tudni, pontosan ki is volt az „elkövető”, a kiadó menedzsmentje ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen. Az Index információi szerint annyi viszont tudható, hogy a „tettes” a veszprémi szerkesztőség gépét használta és az éppen szabadságon lévő korrektor jelszavával lépett be a szerkesztőségi rendszerbe. A fehérvári munkatársak már jó ideje nem nyúltak a veszprémi központtól érkező cikkekhez – khm, felső utasításra. Ezért a Fejér Megyei Hírlap elbocsájtott munkatársai munkaügyi bírósághoz fordulnak.

Boldog hanukát!

Üdvözlő levelet és jókívánságokat küldött hanuka alkalmából Vona Gábor és Mirkóczi Ádám a Jobbik nevében az EMIH-nek (Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség). Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija nem is nagyon tudta hová tenni e kedves gesztusként is aposztrofálható üzenetet, hiszen mégis csak arról a pártról beszélünk, amelyik, Köves szavaival szólva „számtalanszor tanúbizonyságot tett arról, hogy a hazai zsidó közösség tagjait nem tekintik a magyar nemzet egyenlő elbírálást érdemlő tagjainak.” A rabbi nyílt levelében hívja fel Vonáék figyelmét, hogy ha nyitni akarnak, inkább azokon a fórumokon tegyék, ahol „eddig a gyűlölet, gyalázat és nem utolsó sorban a sötétség nyert teret, nem a fény.”

Már megint a libsik hibája

Már a jótékonyság sem az, aminek látszik, vallja Kiszelly Zoltán politológus, akinek a december 24-i Blaha Lujza téri krisnás ételosztás szúrt szemet. Azt nem nehéz kitalálni, hogy nyilvánvalóan minden a balliberális média hibája, hiszen míg régen ezeket az ételosztásokat afféle jópofa dolognak tartotta, most hőn szeretett kormányunk „szegény(ség) ellenes politikájának” igazolására használja fel. Aztán persze jön a menekültekkel huzott párhuzam, lám a libsik azokat is szívszorító képeken mutogatják, gyerekkel mindent el lehet adni, etessük meg a szegényeket is, pedig ingyen étel senkinek sem járna. Végül bekerül a képbe az elmaradhatatlan Gyurcsány-Bajnai-Bokros háromszög, a liberális cigánykutatással foglalkozó értelmiségiek és akkor már csak Soros György távolban fellibbenő, mégis az egész liberális világot belengő atyai szelleme hiányzik.

Eközben az oroszok

A december 25-én a Fekete-tengerbe zuhant orosz gép fekete doboza szerint a fékszárny meghibásodása okozta a katasztrófát. Az eddigi vizsgálatok azt mutatják, hogy a gép pilótái még inkább súlyosbították a helyzetet, amikor a hibát az orr felemelésével próbálták ellensúlyozni.

Létezett a központilag irányított doppingprogram, ismerték el orosz tisztviselők a New York Timesnak. Mindenki nyakig benne volt: egy laboratórium a vizeletminták manipulálásával és doppingszerek előállításával foglalkozott, a titoktartásról egy helyettes sportminiszter gondoskodott, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat meg betört az elzárt vizeletmintákat őrző helyekre.

Putyin felturbózza az olimpiai lángot is

Putyin felturbózza az olimpiai lángot is

Fotó: Jurij Kocsetkov / MTI/EPA

Tűzszüneti tervet készítettek a törökök és az oroszok, amit hamarosan prezentálnak a Szíriában harcoló feleknek is, vélik török források. Eszerint december 29-én éjféltől a kormány hadserege és a szunnita felkelők beszüntetik az egymás elleni harcot. Ez azonban nem vonatkozik a törökök és az oroszok által is terroristának tartott szervezetek (például Iszlám Állam, vagy a kurdok) elleni csapásokra.

Figyelmébe ajánljuk