Feltámad Gyárfás Tamás

  • narancs.hu
  • 2016. december 27.

Hírnarancs

Cirkusz lesz az úszószövetségben.

Fejenként egy jelölés

Nem akarja elengedni Gyárfás Tamást a Magyar Úszó Szövetség. Vége az elnöki posztra kiírt jelöltállítási időszaknak – írja az Index –, ám aligha nevezhető eredményesnek. A jelölőbizottság tájékoztatása szerint három személyre lehet szavazni a január 8-i közgyűlésen, Bienerth Gusztávra, Hornyák Viktorra és Tóth Istvánra, akikre fejenként egy-egy jelölés érkezett. Az összes többit Gyárfás kapta, ő viszont lemondott, úgyhogy kíváncsian várjuk a január 8-i műsort.

Gyárfás Tamás

 

Fotó: MTI

Elhunyt

Carrie Fisher színésznő, a Csillagok háborúja Leia hercegnője. Nekrológunkat itt olvashatják.

false

 

Titok, mert azt mondtam

Polt Péter nem árulja el, mennyibe került hazahozni Bróker Marcsit, a Kun-Mediátor vezetőjét. Az ugyanis „jelentősen veszélyeztetné a bűnüldözés érdekeit” – nyilatkozta a hvg.hu-nak –, ha részletek derülnének ki az ügyről.

Nem lehet román miniszterelnök a tatár, muszlim nő

Nem ad kormányalakítási megbízást Klaus Johannis román államfő a december 11-i parlamenti választásokon győztes Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltjének, a tatár származású, muszlim vallású Sevil Shhaidehnek. Johannis nem kommentálta az elutasítást. A helyzet igen nehéz: Liviu Dragnea PSD-elnök az államfő felfüggesztésével fenyegetőzik, miközben Shhaideh jelölésének visszautasítása hátterében több ok is lehet: az egyik nem figyelmen kívül hagyható például szír férje politikai szerepvállalása és kétes megnyilvánulásai.

Sevil Shhaideh

Sevil Shhaideh

Fotó: MTI/EPA

Figyelmébe ajánljuk

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.