Lázár János szerint túlbecsülte Lázár János képességeit Orbán Viktor

  • narancs.hu
  • 2015. február 23.

Hírnarancs

Portfólió. Ez a nap szava. Igen, Lázár János leadna a saját portfóliójából! Orbán eközben emészti a veszprémi vereséget. Szijjártónak se könnyű: egyre biztosabb, hogy kirúgják.

Megöltek egy NAV-ellenőrt

Késsel támadtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal két munkatársára munkavégzés közben Budapesten, a mentők egyiküket már nem tudták megmenteni – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A támadás hétfőn délután 14 óra előtt történt a rendőrség közleménye szerint. A hvg.hu értesülései szerint a két NAV-os a XX. kerületi Géza utcába szállt ki egy magánszemélyhez, aki zavartan viselkedett, és az adóhivatal munkatársaira (egyébként mindketten kormánytisztviselők, vélhetően revizorok) támadt. A tettest – aki a rendőrség közleménye szerint egy 35 éves férfi – egy járőr fogta el.

Parlamenti szekció

A parlamenti ülésnapból két kormánypárti politikus megnyilvánulását idéznénk. Elsőként L. Simon Lászlóét, aki a veszprémi vereségből azt a következtetést vonta le, hogy ha le lehet győzni a Fideszt, akkor mégis jó a választási rendszer, és mindenki kérjen bocsánatot. Erre aztán jár a szmájli!

De a legjobb Lázár János volt, aki elismerte, hogy túl nagy rajta a kabát! A miniszter azt mondta, hogy „erőmet, képességeimet meghaladó feladatokat bízott rám a miniszterelnök, és nagyon várom már, hogy leadhassak a portfóliómból. Energiapolitikai szakértő például nem vagyok, kereskedelmi, üzleti kérdésekkel kapcsolatban nem akarok válaszolni”. Ezt tudta mondani az LMP-s Szél Bernadettnek, aki Lázárt a MET-bizniszről faggatta.

false

 

Fotó: MTI

Orbán emészti Veszprémet

Rendkívüli elnökségi ülésen értékelte a Fidesz a veszprémi vereséget – értesült az Index. Volt miről beszélni: Navracsics Tibor tavasszal még közel 20 százalékkal hozta a körzetet, ahol most Kész Zoltán ellenzéki, független jelölt 10 százalékot vert fideszes alpolgármesterére. (Aki amúgy valóban elég vérszegény kampányt folytatott.) Az Index idézi a kormányfő Facebook-oldalát, ahol ezt írta Orbán: „Továbbra is kiállunk értetek, veszprémiekért. A választók döntését tiszteletben tartjuk, ugyanakkor tanulság: nem ülhetünk a babérjainkon.” A miniszterelnök által megfogalmazott tanulságról nem tudni, hogy politikai irányváltást jelent-e, vagy csak a kampány alacsony intenzitására célzott Orbán Viktor. Hétfőn reggel ugyanis az elnökség másik tagja, Kósa Lajos már azzal magyarázta a vereséget, hogy a Fidesz nem tudott megfelelő mértékben mozgósítani, mert Veszprémnek „nem volt tétje”.

Pletyka rovat

Hosszú elemzést írt az Index az Orbán-féle külpolitika teljes elszigetelődéséről. Ezzel nincs is dolgunk a hírrovatban, de a portál értesülése rímel egy korábbi Narancs-fülessel: nemsokára meneszthetik Szijjártó Pétert a külügyminiszteri pozícióból, és kettébonthatják a státuszt. Szijjártó miniszter maradna, a külgazdasági kapcsolatokért felelős.

Figyelmébe ajánljuk