Lázár János szíve az EU-n kívülre húz

  • narancs.hu
  • 2016. június 30.

Hírnarancs

Lázár bedobta a Hexitet és kirúgta L. Simon Lászlót, Rogán Cecília női szerepekről vallott. Hírek csütörtökön.

Ha csütörtök, akkor kormányinfó, ha kormányinfó, akkor kacérkodás a Hexittel. A Brexitről szóló népszavazás utáni első kormányinfót látta Lázár János a legmegfelelőbb pillanatnak arra, hogy közöljön a sajtóval egy személyes vallomást a szívügyeiről. „Jó szívvel nem tudnék arra szavazni, hogy az EU-ban maradjunk” – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár vagy nem menne el, vagy nemmel szavazna, mert szerinte Európa nem egyenlő az Európai Unióval, és az EU nem alkalmas arra, hogy megvédje Európa értékeit és érdekeit. És kik fenyegetik legjobban ezeket az értékeket? Persze, hogy a bevándorlók. Lázár elmondta: a kormány álláspontja az, hogy az ellenőrizetlen illegális bevándorlás miatt döntöttek a britek a kilépés mellett.

false

A Közlekedési Múzeumnál zajlott keddi tüntetés után Lázár János átbeszélte Orbán Viktorral a történteket, ez alapján Lázár most elmondta: a Magyar Zene Háza építési munkálatai a jövő héten elkezdődhetnek, a beruházásról és részleteiről már rég döntött a kormány. Viszont az említett területen, az egykori Kertem szórakozóhely helyén van a Ligetvédők bázisa bő száz napja. És ők bizony kérésre nem fognak odébbállni. Úgyhogy borítékolható, a jövő héten újra rendőri intézkedésre kerül sor, a Városliget Zrt. már el is indította a jogilag ezt megalapozó birtokvédelmi eljárást. Lázár egyébként nem érti, mi a probléma, ha egyszer nőni fog a zöld felület aránya – de a tiltakozással nincs baja, ahhoz mindenkinek joga van.

A kormányinfó legmeglepőbb bejelentését a végére hagytuk: Lázár János menesztette L. Simon Lászlót, mert noha a barátjának mondja, elégedetlen az államtitkár munkájával, amit a műemlékvédelemben és a várberuházások területén végzett. Németh Lászlóné nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár is megy, Lázár szerint maga kérte a nyugdíjazását. Németh Lászlóné jó kapcsolatot ápolt Simicska Lajossal, és eddig ő felelt a takarékszövetkezeti integrációért is, de Lázár tagadta, hogy a nyugdíjazás és a Spéder-ügy között bármilyen kapcsolat lenne. L. Simon utódjáról Lázár később dönt.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

A hétvégi tisztújító után megindult a helyezkedés az MSZP-ben. Az új elnök, Molnár Gyula első interjújában beszólt Gyurcsány Ferencnek, aki szerinte olyan, „mint a sóska az óvodás gyerekeknek, vele lehet riogatni”. Az Index azt valószínűsíti, hogy Tóth Bertalan lesz a frakcióvezető, Burány Sándor pedig a helyettese. Molnár a nol.hu szerint menesztette Katona Tamás pártigazgatót, és a lap szerint Botka László nagyon megsértődött azon, hogy Hiller Istvánt választották meg helyette a választmány élére, ezért egyelőre hallani sem akar arról, hogy elbeszélgessen Molnárral a jövőről.

false

 

Fotó: Bors

Rogán Cecília a mai Bors címlapján harsogja: „Anya vagyok és dolgozó nő”. Rogán Antal felesége egy bulvármagazinban állítja kérlelhetetlenül, hogy feleség, nem pedig celeb. Nem is értjük, hogyan merülhetett fel ez bárkiben! De itt nincs vége, ugyanis Rogán Cecília saját bevallása szerint nemhogy nem celeb, de nem is önálló tényező. „Egyáltalán nem érzem, hogy önálló tényezőként kellene engem bárkinek is számon tartania. Továbbra is feleség, anya és dolgozó nő vagyok, ahogyan a legtöbb nőtársam az országban” – érvelt Rogánné a ránézésre reklámanyagban.

Figyelmébe ajánljuk