Magyarország hasít, Európa szopik

  • narancs.hu
  • 2013. november 27.

Hírnarancs

Miközben a liberális („liberális”) Nyugat migránsaitól fuldoklik, Magyarország ezerrel száguld a Kánaán felé: 2014-től lesz országos vadász-horgász nap! Napi betevő hírfüggőknek.

Változatlanul téma Nagy-Britanniában a migráció: szerdán a Financial Timesban óriási hibának nevezte David Cameron konzervatív kormányfő, hogy az előző, munkáspárti kabinet nem kért átmeneti korlátozást a bevándorlásra az unió 2004-es bővítése után. Cameron ujjait a billentyűzeten nemcsak a Nyugat közismert magyarellenessége vezette, hanem az is, hogy 2014. január 1-jétől megnyílik a brit munkaerőpiac a 2007-ben csatlakozott bolgárok és románok számára is.

Franciaország ismét ékes bizonyítékát adta a kettős mérce alkalmazásának: miközben Magyarországon minduntalan a kisebbségek jogainak betartását kéri számon, újabb, ezúttal 800 fős, jobbára romániai és bulgáriai romák lakta illegális telepet számoltak fel Párizs közelében. Kíváncsian várjuk, hogy a liberalizmusára („liberalizmusára”) oly kényes Franciaország mikor toloncolja vissza hazájukba a bevándorlókat.

Hernádi, Tarlós, küllők

Hernádi, Tarlós, küllők

Fotó: MTI

A káros nyugati eszmék („eszmék”) iránt továbbra is fogékonyak a nemzeti felemelkedés programján fáradozó magyar kormány itthoni ellenségei. A médiában több helyen sérelmezik – ma például a MÚOSZ –, hogy a Magyar Nemzeti Bank 3-3 millió forintra büntette a Napi Gazdaság és a napi.hu szerkesztőségét, amiért azok botot dugtak az ország suhanó versenykerékpárjának küllői közé. A szankcióval sújtott lapok arról írtak, hogy a Mol-vezető Hernádi Zsolt elleni horvátországi korrupciógyanú miatt a norvég állami olajalap a saját etikai szabályzata alapján Mol-részvények eladását fontolgatta. Matolcsy György jegybankja szerint ez tiltott piacbefolyásolásnak minősíthető, mivel a híradás napján 6 százalékkal estek a tőzsdén a magyar olajtársaság részvényei. Tessenek az újságíró polgártársak máskor jobban odafigyelni a nemzet érdekeire, nem kell a tényeket ész nélkül nyilvánosságra hozni!

Bár a Fidesz ellenezte Horváth András volt adórevizor parlamenti bizottsági meghallgatását, az ellenzéki pártok az ülést „beszélgetéssé” minősítve sort kerítettek erre. Horváth elmondta, hogy az általa vélelmezett milliárdos csalásokról a „legmagasabb szinteket” is értesítette. A nemzeti felemelkedés kormányának válasza határozott és elemi erejű volt: Giró-Szász András kormányszóvivő közölte, hogy a vádaskodás rombolja az adómorált, az ügyek kivizsgálását pedig bízzuk az illetékes állami szervekre!

Szerencsére történtek ma üdítő dolgok is! A kormány kiemelt partnerként kezeli a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát, Parragh László kamarai elnök pedig arról biztosította kormányát, hogy a kettejük közötti megállapodások a magyar gazdaság versenyképességét, a kormány és a gazdaság közötti párbeszéd helyreállítását érintik. Parragh szerint a magyar gazdaság alapvetően jó pályán mozog, az alapok szilárdulnak. És a munkahelyvédelmi akcióterv segít megőrizni a foglalkoztatást!

2014-től az év utolsó márciusi szombatján országos vadász-horgász napok lesznek, jelentette be Semjén Zsolt katolikus fővadászmester. A nagyszerű hír aligha igényel kommentárt.

Mára ennyi, el lehet húzni szépeket álmodni!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.