Tiszta lappal, szódával

  • narancs.hu
  • 2013. november 28.

Hírnarancs

Ma is minden NAV-val kezdődött és Horváth Andrással ért véget, de befigyelt Puskás Ferenc is mint snájdig hungarikum. Ma is bolond volt a világ, s benne Magyarország. Íme, a nap hírei.
false

 

Fotó: Jászai Csaba – MTI

A NAV-botrány kapcsán Giró-Szász kormányszóvivő még tegnap előállt azzal, hogy „az egykori sértett dolgozók nyilvános vádaskodásai lerombolják az adómorál javítása érdekében megtett kormányzati intézkedéseket”, Mesterházy Attila viszont egy Horváth Andrással készült közös fotóval lepte meg rajongóit, ám ennek ellenére sem írta alá, hogy legyen a parlamentben NAV-vizsgálóbizottság. Nem így Ipkovich György MSZP-képviselő, akit sikerült az LMP-seknek meggyőzniük, ezzel most már három szocialista aláírója is van a NAV-ívnek... Ám félő, hogy mire meglesz a szükséges 77 szignó, minden illetékes úgy tesz majd, mintha nem is tudná, miről van szó. Mára kiderült, maga a NAV-elnökhelyettes közölte, hogy Horváth András nem is volt adóellenőr, ezért jól föl is jelentették. Lehet, hogy holnap azzal elő a NAV elnökhelyettese, hogy Horváth nem is dolgozott náluk, holnapután meg azzal, hogy ő csak egy Horváth Andrást ismer – a földszinten lakik, hajnalban megy el otthonról, állítólag villamosvezető. Inkább másnak örvendjünk! Öt új hungarikumot jelentett be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter: ettől kezdve Puskás Ferenc életműve, Kassai Lajos lovas-íjász módszere, a gyulai kolbász, a szikvíz és a magyar operett még büszkeséggel tölthet el bennünket. Az meg még inkább, hogy Zsigó Róbert Fidesz-szóvivő kijelentette, hogy „most tiszta lappal indulhatnak a települések, mert a kormány az eddigi adósságátvállaláson felül átvállalja a települések hátramaradt adósságát is, február végéig minden település megszabadul a maradék adósságától”. Hogy erre honnan lesz pénz, nem részletezte a szóvivő, talán nem akart ünneprontó lenni, különben is, mit érdekel az minket? Inkább képzeljük el, ahogy februárban örömtüzeket gyújtanak majd a települések a tiszta lap fölött. Miskolcon viszont már most tetőfokára hágott az eufória: Sebestyén László, a Fidesz országgyűlési képviselője és Kriza Ákos, Miskolc polgármestere rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a diósgyőri stadionban, ahol Kriza bejelentette, hogy a kormány 4,5 milliárd forintot fordít a diósgyőri stadion újjáépítésére. Holnap melyik futballpályára mehetünk pénzt nézni?

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.