Már Habony is Simicskát támadja

 • narancs.hu
 • 2016.05.10 20:05

Hírnarancs

Orbán összevissza beszél, Kiss László ma is lebukott, lesz kvótaügyben népszavazás, és elkészült a Széll Kálmán tér.

Habony Árpád konkurenciát állít

Simicska Lajos napilapjának, a Metropolnak. Júniustól naponta jelenik majd meg az állami hirdetésekkel szépen kitömött, Lokál című ingyenlap Budapesten, amit a forgalmasabb csomópontokon fognak osztogatni, akárcsak a Metropolt. A Lokál eddig hetente jelent meg, a jövőben azonban Lokál Extra néven fog futni.

Orbán Viktor meglátogatta Simicska Lajos városát

– és amellett, hogy rengetet késett a sajtótájékoztatóról, még zöldségeket is beszélt. A Modern városok programsorozat keretében tartott látogatásán felsorolta a miniszterelnök, hogy mi minden jó fog történni Veszprémben. 2,5 milliárdot kap például a város ipari parkra, hárommilliárdért új völgyhíd épül és az állatkert fejlesztésére is jut majd 2,5 milliárd, nem marad ki a város zeneiskolája sem, 760 millió forint figyel rájuk. S ha már a művészeteknél járunk, Orbán nem volt rest és mondott pár jó szót a kreatíviparról is, amiről nem tudja pontosan, micsoda, de „lehet, hogy ez a jövő” – idézi a 444.hu.

false

 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kiss Lászlónak több áldozata is volt

Tovább dagad a botrány az egykori szövetségi kapitány körül, ugyanis a Népszabadság információi szerint nem csak egy nővel erőszakoskodott Kiss. „Kiss Lászlót és két válogatott úszótársát a Takáts Zsuzsanna elleni csoportos nemi erőszak elkövetése miatt ítélte el a bíróság, ám a per során két további eset is szóba került, amelyek közül az egyik hozzájárult a volt úszószövetségi kapitány büntetésének szigorításához. Mint a bírósági iratokból kiderül: az 55 évvel ezelőtti bűncselekmény elkövetése előtt fél évvel Kiss Lászlót fegyelmi úton tiltották el az uszodák látogatásától” – írja a lap. A napokban nyilvánosság elé álló egykori áldozat, Takáts Zsuzsanna is célozgatott arra, hogy nem volt egyedi az ő esete. Kisst azért tiltották ki az uszodákból, mert több társával együtt molesztált egy 18 éves lányt.

Lesz népszavazás

A parlament 136 kormánypárti és jobbikos igen szavazattal, 5 független képviselő nem voksa ellenében döntött arról, hogy 4,9 milliárd forint ráfordítással népszavazást tartanak a kötelező betelepítési kvóta ügyében. A népszavazás kérdése a következő lesz: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” A kormany.hu-n egyébként már elindult a kampányolás, ugyanis tájékoztató szöveg szerepel arról, hogy a brüsszeli politikusok elvesztették a kapcsolatot a valósággal, ezért „a kormány arra fogja kérni az embereket, hogy szavazzanak nemmel a kényszerbetelepítésre, tegyék világossá: csak a magyarok dönthetnek arról, kiket fogadunk be az országba és kiket nem. Aki nemmel szavaz, az megvédi Brüsszeltől Magyarország függetlenségét és nemet mond a kényszerbetelepítésre.”

Elkészült a Széll Kálmán tér

Mától fellélegezhet végre minden budai lakos, ugyanis teljes valóságában átjárható a Széll Kálmán tér. Sehol egy kordon, minden busz és villamos a helyén, sőt még mozgólépcsőzni is lehet.

false

 

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

 

 

 

 

Neked ajánljuk

Ne zavarjanak, lázadok

 • SzSz

A címbeli Frank a másfél órás játékidő alatt háromszor lép színpadra, valójában énekelni azonban csak egyszer halljuk – már ez is jelzi, hogy ez nem egy szennyhullámot tematizáló punkmozi.

Halál a tengeralattjárón

 • Bacsadi Zsófia

Tobias Lindholm rendhagyó krimije minden, ami az épp aranykorát élő true crime és skandináv noir nem. A nézők nem bírják megunni a gyilkosok tragikus gyerekkorát, aberrált szexuális szokásait és sötét karizmáját, a dilettáns pszichologizálást és persze a véres részleteket.

Kérem a következőt!

 • Nagy István

Ha valaki a ’w’, a ’h’ és az ’o’ betűket látja közvetlenül egymás mellé írva, az mostanság valószínűleg sokkal hamarabb asszociál az Egészségügyi Világszervezetre (WHO), mint a hatvanas–hetvenes évek egyik legjelentősebb zenekarára, a mai napig is létező The Who-ra. Monolitikus lemezük, a Who’s Next nemrég volt 50 éves, ami jó indok egy kis visszatekintésre. A Who mifelénk soha nem lett igazán kultikus együttes, ezért nem csak az album, a zenekar történetét is érdemes feleleveníteni.

Titkok, tengelicék

 • Dékei Kriszta

A Pannonhalmi Főapátság kiállítása nem pusztán egy kortárs kiállítás, hiszen olyan dolgokra/tárgyakra és a bencés közösség által használt terekre is rápillanthatunk, amelyekre eddig a kívülállóknak nem volt lehetőségük.

Kaptafa

 • Kiss Annamária

Nem könnyű feladat egy lakásfelújítás: épp egy fél vagy negyedkész házban járunk, ahol még minden munkaterület. Jól indul az előadás: a házigazda Alice (Ónodi Eszter) és barátnője, Magrete (Pelsőczy Réka) közös belépője az utóbbi idők egyik legsikerültebbje.

Pillanatnyi hatás

 • Rádai Andrea

A legtöbbször annyi történik, hogy egy vagy több ember áthalad valamilyen módon, valamilyen jelmezben a színpadon. Peter Brooktól tudjuk, hogy ez már elég a színházhoz, de most sokat hörögnek és táncolnak is a színészek a 33 álomban, néha meg fojtogatják és kibelezik egymást. Minden Bodó Viktor-produkcióban vannak agyeldobós jelenetek, de a rendező most mintha kifejezetten az úgynevezett „cool fun” esztétikának szentelte volna az egész előadást, ami tényleg elejétől a végéig téboly, agyrém, lázálom és káosz, és akkor még finom voltam.

Síkság

Magas labda, ha egy műsor, pláne egy podcast vagy YouTube-csatorna a világ idegesítő dolgaira reflektál. Nagyon hamar kiderül ugyanis, hogy minden idegesítő. És maga a műsor is villámgyorsan idegesítővé válik. A Márkó és Barna Síkideg az „új Index” legnépszerűbb, immár a harmadik évadot taposó audiovizuális produkciója a havi podcast-sikerlistákon általában a csúcs közelében tanyázik.

Egy banánköztársaság bukása

 • Ács Pál

Banánköztársaság – ezt a szót jobbára csak átvitt értelemben használjuk az eltorzult gazdasági-társadalmi berendezkedésű, nagyhatalmi érdekek hálójában vergődő országocskákra, alig gondolva azokra a kicsiny közép-amerikai államokra, amelyek tényleg szinte kizárólag a banánexportjukból tartják fenn magukat.

Ölniük kell

A szakértők szerint majdnem minden megyében tartanak illegális kutyaviadalokat, hiába lehet az ilyen szadista cselekményért akár három év börtönbüntetést is kiszabni. A bűnözők egy lépéssel a hatóságok előtt járnak.

Melyik út megyen itt Budára?

 • A szerk.

A magyar film újra régi fényében ragyog! Sőt, jobb mint valaha, veri a világot. Csak az nem teljesen eldöntött még, hogy ez a Vajna-korszak elmúltának köszönhető, vagy annak az egyelőre ismeretlen zseninek, aki leforgatta a Borkorcsolyát, ezt a gyönyörű, a magyar valóságot teljes mélységben és oly híven ábrázoló, mégis vidám és legyőzhetetlenül optimista, ráadásul alig 22 másodperces remekművet.

Készpénz és ígéret

 • A szerk.

„Ellenzéket is váltottunk. Leváltottuk a szocialista párton belül azokat, akik nem akartak változást, akik féltek az elszámoltatástól. Leváltottuk azokat, akik bizonytalankodtak, leváltottuk azokat, akik bármilyen szélsőséges magatartást hirdettek, akik üzleteltek a hatalommal, akiket meg lehetett venni, akiket meg lehetett zsarolni, meg lehetett fenyegetni” – mondta Márki-Zay Péter vasárnap esti győzelmi beszédében a budapesti Anker közben a lelkes publikum előtt.