Már Habony is Simicskát támadja

  • narancs.hu
  • 2016. május 10.

Hírnarancs

Orbán összevissza beszél, Kiss László ma is lebukott, lesz kvótaügyben népszavazás, és elkészült a Széll Kálmán tér.

Habony Árpád konkurenciát állít

Simicska Lajos napilapjának, a Metropolnak. Júniustól naponta jelenik majd meg az állami hirdetésekkel szépen kitömött, Lokál című ingyenlap Budapesten, amit a forgalmasabb csomópontokon fognak osztogatni, akárcsak a Metropolt. A Lokál eddig hetente jelent meg, a jövőben azonban Lokál Extra néven fog futni.

Orbán Viktor meglátogatta Simicska Lajos városát

– és amellett, hogy rengetet késett a sajtótájékoztatóról, még zöldségeket is beszélt. A Modern városok programsorozat keretében tartott látogatásán felsorolta a miniszterelnök, hogy mi minden jó fog történni Veszprémben. 2,5 milliárdot kap például a város ipari parkra, hárommilliárdért új völgyhíd épül és az állatkert fejlesztésére is jut majd 2,5 milliárd, nem marad ki a város zeneiskolája sem, 760 millió forint figyel rájuk. S ha már a művészeteknél járunk, Orbán nem volt rest és mondott pár jó szót a kreatíviparról is, amiről nem tudja pontosan, micsoda, de „lehet, hogy ez a jövő” – idézi a 444.hu.

false

 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kiss Lászlónak több áldozata is volt

Tovább dagad a botrány az egykori szövetségi kapitány körül, ugyanis a Népszabadság információi szerint nem csak egy nővel erőszakoskodott Kiss. „Kiss Lászlót és két válogatott úszótársát a Takáts Zsuzsanna elleni csoportos nemi erőszak elkövetése miatt ítélte el a bíróság, ám a per során két további eset is szóba került, amelyek közül az egyik hozzájárult a volt úszószövetségi kapitány büntetésének szigorításához. Mint a bírósági iratokból kiderül: az 55 évvel ezelőtti bűncselekmény elkövetése előtt fél évvel Kiss Lászlót fegyelmi úton tiltották el az uszodák látogatásától” – írja a lap. A napokban nyilvánosság elé álló egykori áldozat, Takáts Zsuzsanna is célozgatott arra, hogy nem volt egyedi az ő esete. Kisst azért tiltották ki az uszodákból, mert több társával együtt molesztált egy 18 éves lányt.

Lesz népszavazás

A parlament 136 kormánypárti és jobbikos igen szavazattal, 5 független képviselő nem voksa ellenében döntött arról, hogy 4,9 milliárd forint ráfordítással népszavazást tartanak a kötelező betelepítési kvóta ügyében. A népszavazás kérdése a következő lesz: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” A kormany.hu-n egyébként már elindult a kampányolás, ugyanis tájékoztató szöveg szerepel arról, hogy a brüsszeli politikusok elvesztették a kapcsolatot a valósággal, ezért „a kormány arra fogja kérni az embereket, hogy szavazzanak nemmel a kényszerbetelepítésre, tegyék világossá: csak a magyarok dönthetnek arról, kiket fogadunk be az országba és kiket nem. Aki nemmel szavaz, az megvédi Brüsszeltől Magyarország függetlenségét és nemet mond a kényszerbetelepítésre.”

Elkészült a Széll Kálmán tér

Mától fellélegezhet végre minden budai lakos, ugyanis teljes valóságában átjárható a Széll Kálmán tér. Sehol egy kordon, minden busz és villamos a helyén, sőt még mozgólépcsőzni is lehet.

false

 

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

 

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk