Kiss László virágot vitt áldozatának, miközben a nevét és a képmását is lekaparták az uszodáról

  • narancs.hu
  • 2016. május 11.

Hírnarancs

Mészáros szerzési sorozatát alig lehet követni, Tiborcz nevét le sem lehet írni, a szakácsunk legyőzhetetlen, és mától a könyvszakma is kevésbé töketlen. Hírek.

Meghalt Réz Pál

Ezzel indult a nap. A magyar irodalom nagy szerkesztője 85 éves volt. Életútinterjúnkat itt olvashatják, nekrológunkat pedig a következő számban.

Mészáros Lőrincet alig lehet követni

A holnapi Narancsban arról olvashatnak cikket, hogy merre szeretné bővíteni Orbán Viktor a kisvasútját, amelynek működtetésébe természetesen Mészáros cége is beszállt.

Gratulálok, Lőrinc!

Gratulálok, Lőrinc!

Fotó: MTI

Az e heti HVG címlapsztorija pedig arról szól, hogy Mészáros Lőrinc két vállalkozása megalapította a beszédes nevű céget, az Alcsúti Szálloda Projectet.

Szintén mai hír, hogy „újabb tendert nyert a Fidesz házi építőcégeként emlegetett győri West Hungária Bau Kft. és a Mészáros Lőrinc családtagjainak tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Zrt. A két cég ezúttal Szijjártó Péter külügyminiszter lakhelyén, Dunakeszin épít egy iskolát 2,94 milliárd forintért”. Részletek az Átlátszón.

És ez csak egy nap volt. És persze azt is tudjuk, hogy Mészáros gyarapodásának nem csak ő maga örül.

Kiss László bocsánatot kért

55 évet kellett várnia rá, de Kiss László ma bocsánatot kért egykori áldozatától, akit Gyárfás Tamás úszószövetségi elnök is felkeresett, szintén egy szép nagy csokorral a kezében. Korábban Kiss letagadta tettét, és hagyta, hogy az áldozatot hibáztassák undorító vádakkal. Most viszont, hogy már nem tagadhatott tovább, és Gyárfás sem hazudhatta tovább, hogy az áldozat halott – vittek egy kis virágot. Mert a nők azt szeretik, ugye.

false

Az RTL felvételei meglehetősen nyomasztó képet festenek a találkozóról, de a Kiss-sel készült teljes interjú még nem elérhető.

Közben a százhalombattai képviselő-testület egyhangú szavazáson döntötte el, hogy visszavonják Kiss László díszpolgári címét, és a nevét viselő uszodáról is eltüntetik a feliratot.

false

 

Fotó: MTI

Széll Tamás nyerte

a Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjét. A hírneves esemény pár éve a miniszterelnök lányának szívügye lett, a magyar állam azóta 1,3 milliárddal támogatta a magyar indulót és a budapesti döntő megrendezését.

Tiborczról kuss!

Az MTI visszautasította az LMP-s Sallai Róbert Benedek közleményét, mert abban szóba került Orbán Viktor veje, Tiborcz István – írja a reflektor.hu. Méghozzá azért, mert T. István szerintük nem közszereplő. Ami egészen abszurd állítás.

Az esküvőn

Az esküvőn

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Az MKKE is megszólalt végre

A gyakorlatilag a teljes könyvszakmát tömörítő Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöksége mai közleményében egyrészt jelezte, hogy egyetért az írószervezetekkel, amelyek a folyóiratok kivéreztetése ellen tiltakoznak. Másrészt elítélte, hogy „a Kairosz Könyvkiadó az MNB egyik alapítványától – egyéb könyvek mellett a Sakk és póker című könyv kiadására – összesen 122 millió forint támogatásban részesült. Ez az összeg a könyvszakma arculcsapásának minősül akkor, amikor az NKA a teljes magyar könyvkiadásra évi 700 millió forintot tud fordítani”.

Kedves MKKE, óvatosan tessék fellapozni a mai Narancsot, mert lesz ott még néhány elítélendő kolléga busás jegybanki támogatásokkal.

És hogy valami vidám

is legyen: itt a Puszi zenekar új klipje.

Figyelmébe ajánljuk