Mészáros Lőrinc malaca – Van neki, vagy nincs?

  • narancs.hu
  • 2014. február 26.

Hírnarancs

Jön a 4-es metró, Mészáros Lőrinc megtámogatott kocái sehol, a Tárkinál vágtat a Fidesz, Janukovics bujkál, Eszenyi pedig megkapta a Vígszínházat, igaz, csak egy évre. Ez történt szerdán.

Ukrajna nem csitul: Krímben tatárok csaptak össze oroszbarátokkal. A patália megtekinthető itt, Janukovics ellen pedig nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Az ország egyébként csődközeli állapotban van. Pénz kell valahonnan gyorsan.

Itthon tombol a kampány: azt írja az Index, hogy a választásig valószínűleg átadják a 4-es metrót. Sőt, Debrecenben már át is adta Németh Lászlóné a 2-es villamost.

És ha már Debrecen! Kósa Lajos csudaember. Most például összevissza beszél. Őszöd a sztori, naná, Kósa korábban is bírta a témát, most viszont mintha összezavarodott volna. Még vasárnap ismerte el az ATV-ben, hogy egy miskolci barátja hívta fel a nyilvánosságra kerülés előtt, és játszott be neki részleteket, erre a Kossuth rádióban már azt mondta később, hogy nem ismerte a beszédet, csak tudott róla, hogy van ilyen. Mi van? Kósa egyelőre nem oszlatta el a kételyeket – ha másra nem is, erre talán jó lesz a vészesen közeledő Heti Válasz-interjú.

Nincs meg Mészáros Lőrinc disznóállománya, amelyre milliós állami támogatást kapott – írja a hvg.hu. A cikk a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal adataira hivatkozik, melyek szerint a felcsúti polgármester cége, a Búzakalász 66. Kft. 7,4 millió forint sertésjóléti támogatást kapott a kormány által biztosított keretből. A Vidékfejlesztési Minisztériumtól (VM) kapott információk alapján ez akár 3,4 ezer disznót is jelenthet, ugyanis a VM szerint tavaly hozzávetőlegesen, átlagosan 2150 forintnyi támogatás jutott egy sertésre. A portál számos helyszínt felkeresett, de nem lelte ezeket a kocákat.

Orbán  és Barroso levelezése Paksról. Summázunk: előbbi azt hiszi, minden oké Brüsszel részéről, utóbbi azért nem erről beszél. Bővebb részletek itt.

Eközben a Tárki kegyetlen Fidesz-erősödést mért. A teljes népesség körében 29-ről 38 százalékra erősödtek egy hónap alatt. Az LMP is jön fel, ahogy a Jobbik is, csak az Összefogás totyog.

Döntött a főváros: egy évig még biztos, hogy Eszenyi Enikő viszi a Vígszínházat. Mára ennyi!

Figyelmébe ajánljuk