A rezsidémon már az alapdíjak partjait nyaldossa

  • narancs.hu
  • 2014. február 25.

Hírnarancs

Megszüntetné a kormány az alapdíjat a közműszolgáltatásoknál, Pintér Sándor őszödözött, Lázár János hozta a szokásost, a Samsung újra nagyot gurít, az Idétlen időkig rendezőjét pedig nem felejtjük. Ha egy cikk van, amit ma elolvasol, akkor az ez legyen.

Megszüntetné a kormány az alapdíjat a közműszolgáltatásoknál, ezzel pedig több tízmilliárd forintot venne ki a szolgáltatók zsebéből. Az alapdíj megvonása ugyanakkor már a rendszer magját kezdi ki: ez az összeg fedezi a hálózatok rendelkezésre állását, a karbantartást, fejlesztést. Jöhet a kivéreztetett szolgáltatók államosítása, onnantól azonban lehet, hogy a költségvetésnek kell komoly pénzeket beletolni a veszteségeket termelő rendszerbe, írja a hvg.hu. Eközben a rezsicsökkentéssel és közműadóval sújtott önkormányzati tulajdonú közműcégeknek egyre rosszabb: a fejlesztéseken és személyi kiadásokon kell spórolniuk. A rezsiharchoz példamutatóan sok pénzzel járul hozzá a főváros. A budapesti adófizetők 10-15 milliárd forintja landol a frontvonalakon, írtuk tavaly ugyanebben a témában (Hogyan fekteti meg a fővárosi közműcégeket a rezsicsökkentés? – Buzogjanak a ceyloni források!).

false

Pintér Sándornak meg kellett szólalnia az Őszöd-ügyben

Nincs szó az őszödi beszéd kiszivárogtatása után kirobbant zavargásokról abban a két titkosszolgálati jelentésben, amelyeket múlt héten hozott nyilvánosságra az Alkotmányvédelmi Hivatal – ezt válaszolta egy újságíró kérdésére a belügyminiszter kedd délutáni sajtótájékoztatóján. Vagyis a két dokumentum alapján a két esemény között elvileg nincs ok-okozati összefüggés. Pintér Sándor ugyanakkor úgy látja: meg kellett szólalnia ebben az ügyben, mert szerinte félő, hogy „tévútra vezetik Magyarországot”, és félrevezetik a médiát. De minek?

false

 

Fotó: MTI

Lázár János és a zsidó–magyar sikertörténet

Lázár János Gyulán tartott eligazítást a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége megosztó politikájával kapcsolatban. Igaz, hogy korántsem csak a Mazsihisz bojkottálja a több sebből vérző kormányzati megemlékezés programjait, hanem minden jelentős zsidó szervezet és egyre több civil egyesület, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár mégis egyedül őket okolja azért, hogy „kudarccal fenyeget az 1944-es holokauszt-emlékév megünneplése”. Az MTI összefoglalója szerint Lázár „kiemelte: a Mazsihisz ultimátuma többekben aggodalmat kelt, és szerinte nem befolyásolja jó irányban a zsidók és a magyarok együttélését, ami több száz éven át sikeres volt a Kárpát-medencében”. Szép gondolat ez, a több évszázados sikeres együttélés, itt emlékeztünk meg róla.

Jókedvű fiú

Jókedvű fiú

Fotó: MTI

Vízálló lesz, és méri a pulzusunkat a Samsung új nagyágyúja

Más lett az új Galaxy S5, mint amire sokan számítottak, a telefon sok tekintetben elmarad attól, amit az igazi geekek vártak, a koreai gyártó azonban sok érdekes, nem várt újítást is beletett az S5-be, amelyet április 11-én, rögtön 150 országban kezdenek majd el értékesíteni, írja a portfolio.hu.

false

 

Fotó: portfolio.hu

Meghalt a Groundhog Day rendezője

Nem sokkal a nagy mormotanap (punxsutawneyi idő szerint: február 2.) után elhunyt a nagy mormotanapok legnagyobb szaktekintélye, Harold Ramis filmrendező. Álljon itt a mai hírek szerzőjének egyik kedvenc jelenete a Mestertől:

Figyelmébe ajánljuk