Háború és háború

  • narancs.hu
  • 2014. február 27.

Hírnarancs

Oroszország támadni készül, Észak-Korea rakétákat lődöz, a britek kémkednek, az államadósságunk nő. De legalább mindjárt kész Orbán házi stadionja! Csütörtöki híreink.

Mi, magyarok afféle langyosan csordogáló csütörtököt kaptunk a nyakunkba, a térség viszont rosszabbul járt:

Ukrajnában továbbra is káosz van, gyakorlatilag percről percre változik a helyzet. Most épp úgy tudjuk, hogy Viktor Janukovics, a hatalmából a múlt hét végén elmozdított exelnök menedéket kapott Oroszországtól, és már el is nyargalt Moszkvába. Janukovics nem ismeri el legitimnek az új ukrán hatalmat, és ugyanezt mondja Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök is. Már ez sem hangzik annyira jól, de ez még igazából semmi. A Krím félsziget parlamentjét és kormányzati épületét ugyanis ma hajnalban több mint száz (mindenki szerint: orosz) fegyveres szállta meg – a jelenlegi ukrán vezetés szerint terroristák. A Krími Autonóm Köztársaságban azonban nem ez volt az egyetlen számottevő esemény, a parlament ugyanis feloszlatta a kormányt, és május 25-ére népszavazást írt ki, ami a köztársaság autonóm státusáról szól majd. Mindeközben Moszkva már az ukrán határ mentén tart hadigyakorlatot – Washington pedig igyekszik lebeszélni az oroszokat a katonai beavatkozásról. Nem túl vidám továbbá az sem, hogy Philip Breedlove, a NATO egyik vezető alakja szerint a NATO-nak még nincs haditerve arra az esetre, ha az orosz csapatok a maguk közismerten szofisztikált módján beleavatkoznának az ukrán helyzetbe. Itt tartunk most – holnapra háború, béke vagy gyakorlatilag bármi lehet még ebből.

false

Ehhez képest szinte semmi, vagy legalábbis a megszokott ügymenet, hogy Észak-Korea bebikázott 4 rakétát a Japán-tengerbe, mert a térségben Dél-Korea és Amerika közösen tart épp hadgyakorlatot, és ez nekik nem tetszik. Ebből szerencsére nem lesz holnapra, sőt holnaputánra sem vérontás, legföljebb egy kis atomháborús izomfeszítés várható az ebben és a népnyúzásban felettébb képességes Kim Dzsonguntól.

Viszont van egy jó hírünk is azoknak, akik szeretik, ha idegenek nézik, amit épp csinálnak. Ha ön szokott érintkezni a szeretteivel a Yahoo webcamjének segítségével, netán volt már olyan is, hogy meztelenkedett egy jót a kamera előtt, akkor biztos lehet benne, hogy produkcióját egy brit ügynökség, a GCHQ tagjai is megcsodálták már. Az ügynökség ugyanis tömegesen vette magához a Yahoo webcamképanyagát, függetlenül attól, hogy az mit (főleg pucérkodást amúgy) vagy kit (főleg törvénytisztelő polgárokat) ábrázol. Összegyűjtve az elmúlt évek összes tapasztalatát, minden szerelmes tinédzsernek azt ajánlanánk, hogy soha semmilyen formában ne használják az internet kínálta, felettébb csábítóan hangzó lehetőségeket, és akkor biztosan nem lesz baj.

De hogy végre egy szép hazai hír is legyen: már a székeket szerelik az Orbán Viktor háza mellé felhúzott focistadionban! Igazán felemelő képek láthatók a valódi férfimunkáról a 444-en – ezek történelemkönyvekben is benne lesznek majd, azokban, amelyekben Kim Dzsongun életének különös fordulatait is kitárgyalja majd valamelyik fejezet.

Ma egyébként újabb rekordot döntött a magyar! Ilyen baszomány nagy még sohasem volt az államadósságunk! Bontsunk hát pezsgőt, majd merjünk még ennél is nagyobbat álmodni ma éjjel!

Figyelmébe ajánljuk