Orbán, a humor nagyágyúja

  • narancs.hu
  • 2016. április 18.

Hírnarancs

A miniszterelnök megrázta poénfát. Matolcsy szerint jár neki az ötmillió. Havonta. A pécsi püspök tanárokat fenyeget. Hírek hétfőn.

Matolcsy megérdemli

A bankelnököt ma megkérdezték a parlamentben, hogy ő rendelt-e magának havi ötmilliós fizetést és nem tartja-e pofátlanságnak, hogy négyszer annyit keres, mint Orbán Viktor. Nos, ha eddig nem lett volna világos: a Magyar Nemzeti Bank elnöke keményen megdolgozik a pénzéért, tehát meg is érdemli azt. „Mivel 2010 óta a magyar állam vezetői sikeres gazdaságtörténelmi tetteket hajtottak végre, a magyar állam vezetőit meg kell fizetni.” – idézi Matolcsyt az Index.

Orbán viccel

Tréfás kedvében volt ma a miniszterelnök, pontosabban aki a facebook oldalát kezeli. Megjelent ugyanis egy kép, amelyen a miniszterelnök látható, miközben a Németországba induló gép felé tart egy busszal a Liszt Ferenc repülőtéren, mellette Deutsch Tamás áll. A kép alatt pedig az „Irány Deutschland” fergeteges poén olvasható.

false

 

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

 

A pécsi püspök fenyeget

Ahogy arról ma már beszámoltunk, a pécsi püspök szelíd erőszakkal próbálja jobb belátásra bírni azokat a pedagógusokat, akik csatlakoznának a szerdai országos tanársztrájkhoz. „Kedves Kollégák! (…) Püspök úr állásfoglalása, kérése egyértelmű: a pedagógusoktól azt kéri, semmilyen munkabeszüntetés, sztrájk kezdeményezésben ne vegyenek részt, ellenkező esetben él eljárási jogával. Ez az állásfoglalás összhangban áll az általam korábban megfogalmazottakkal, kérem, tartsuk be. Köszönöm” – áll a Pécsi Egyházmegye fenntartásában álló középiskola igazgatójának közleményében.

Új arculatot kap a 2017-es vizes vb

Gyárfáséknak nem erőssége a vizuális megjelenítés, hiszen a 2017-es vizes világbajnokságra szánt plakátterveik igen hamar kiverték a biztosítékot minden jó ízlésű embernél. A kudarcot beismervén, visszahívták az ötlettelen terveket és végül egy harmadéves grafikus hallgatónak sikerült elnyernie azt a megtiszteltetést, hogy az ő munkájával hirdeti majd az ország a nagy versenyt. Hetsch Ferenc a Krea Kortárs Művészeti Iskola grafikus tanulója iskolai feladatnak választotta a 2017-es vizes vb arculattervének megvalósítását, amellyel végül nem csak egy ötöst szerzett magának, hanem ötletével megmenti az országot a leégéstől is. Gratulálunk.

Gyász

Hetvenhárom éves korában, hosszan tartó súlyos betegség után hunyt el Szarka Zoltán olimpiai bajnok labdarúgó, aki 1961 és 1980 között 244 bajnokin védett a Haladásban, amellyel 1975-ben bejutott a Magyar Népköztársaság Kupa döntőjébe. A válogatottban kétszer lépett pályára, és tagja volt az 1968-os mexikói olimpián aranyérmes együttesnek. Játékos-pályafutásának befejezése után a Haladás utánpótlás- és kapusedzőjeként dolgozott egészen tavaly áprilisig.

Pajkos életképekkel megyünk Cannes-ba

Ma derült ki, hogy nem megy egyedül Cannes-ba a Nyalakodó Pajzán Cica című animációs film, hiszen a Kritikusok Hete beválogatta Tóth Luca Superbia című animációs alkotását. „A Superbia egy szerzői rövidfilm, mely a nemek közti előítéleteket és konfliktusokat térképezi fel a modern társadalomban elfogadott, tradíciókra és biológiai alapra helyezett szerepek kifordításával. A 15 perces alkotás egy képzelt társadalomban bekövetkező változást taglalja több karakter aspektusából is, kísérleti történetvezetéssel és pajkos életképekkel." – olvasható a Filmalap közleményében.

false

 

Fotó: Filmunió/Superbia

A trailer itt látható.

Figyelmébe ajánljuk