Orbán félreállítja tusványosi társát, Simicska visszaüt

  • narancs.hu
  • 2014. július 31.

Hírnarancs

Élet-halál harcok Orbán király udvarában: Németh Zsolt taccsra téve, Simicska még küzd, Seszták vadul tisztogat, Andy Vajnát megküldjük (igen, mi, kedves adófizetők) pár milliárddal. 200-zal megy a Trabant. Szerelem, csütörtök Focisztán utcáin.

Lehet egy kicsit Amerika?

Legalább olyan lendülettel fogott neki a nagykövetek cseréjének a kormány (Orbán), mintha az előző ciklusban legalábbis a kommunisták vagy valaki még náluk is rosszabb, mondjuk a Gyurcsánybajnai kormányzott volna. Ugyanakkor a végére a tömeges nagykövetcserék mind arra mutatnak, hogy Németh Zsolt emberei mennek a lecsóba. A csávó, aki az elmúlt négy évben volt a magyar külügyek ura (nem, majd a Martonyi!) vasárnap még ott bazsajgott és bólogatott Tusnádfürdőn Orbán mellett, pedig már seggére volt kötve az útilapu – tisztára, mint egy Sztálinról szóló amerikai B-filmben. Németh persze úgy bukik, hogy megkapja Washingtont szinekúrának, de a nagy dolgok Keleten készülnek, Washingtonban feltehetően csak a pofonokat osztják.

Még repülők

Tisztogatás van a nagyobb pénzek minisztériumában is. Azt írja a hvg.hu, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumból májusban 179, júniusban pedig további 14 kormánytisztviselő távozott. Közülük csupán 5 embert helyeztek át máshova, túlnyomó többségüket elbocsátották. E minisztérium az, ahová bejönnek, már ha jönnek egyáltalán, az EU-s pénzek, és eddig Simicska Lajos mondta meg valami Németh Lászlóné szájával, hogy ki s hova vigye ezeket pénzeket, de mindezt megelégelvén, Orbán odarakta ezt a finoman szólva is több zsebből vérző Sesztákot, hogy inkább ne Simicska mondja meg, hanem ő (mármint Orbán). Most ott van, és hullanak a fejek.

Yo, bitch!

Yo, bitch!

Fotó: Mohai Balázs/MTI

Erre jön a Magyar Nemzet, a tegnapi zászlóshajó, oszt beszól, hogy húzzon Seszták. Mit mondhatnánk minderre. Egyfelől azt, hogy minek Orbánnak az RTL Klub híradója, ha a kis házi kedvenc, a Magyar Nemzet is mindennap képes beleharapni a bokájába. De mi lesz, ha a Tv2 is elkezdi, hisz a mögött is Simicskát tudják a jólértesültek. Jó napot kívánok, ez itt a Tények, Seszták húzzá’ el, vaze! Másfelől viszont azt mondjuk, hogy ezek a kapcabetyárok még a homokozójukban is a pénzünkkel játszanak, ahelyett, hogy mondjuk a kisvödröt dugdosnák föl egymásnak.

Vagy teljesen Ázsia?

Két felcsúti stadiont lehetne felhúzni abból az évi jó 7 milliárd forintból, amennyiről lemondott a kormány Andy Vajna javára – írja a Figyelő. A nagy spektákulum úgy működik, hogy a szerencsejáték, közelebbről a kaszinópiac ingoványából kihátráló állam ennyi dellát enged át a Hollywoodból időben hazahátrált kismogulnak. Ha ott marad, nyilván sohasem lesz belőle kiskirály… Érdekes kérdés lehet, hogy vajon miért esett le ez a szekérderék pénzmag:

1: mert létrehozott egy kormánybarát filmes brancsot (Filmalap), amire simán lehet azt mondani, hogy működő filmgyártás,

2: mert Rogánnal és Habonnyal haverkodik,

x: valaha felvitte egy körre a jachtján Orbán Viktort.

Száguldás, szerelem

Állítólag kétszázzal ment egy Trabant Lengyelbe’. Szerintünk nettó kamu. Mit gondolnak?

A hónap dolgozója

Végül, akire büszkék vagyunk: Orbán elvtárs még a külföldi lapokba is bekerült! Így ír róla például a Newsweek.

Figyelmébe ajánljuk