Orbán nem hagyja veszni a kedves rokont – Új lakó az Olimposzon

  • narancs.hu
  • 2015. január 26.

Hírnarancs

Nagy beszélgetésekre készül a DEKA, Vitézy visszatér, nem kell eltakarni a rendőrök arcát, el kell takarni a rendőrök arcát. Görögország beválasztott, eső és könnyek mindenfelé.

Beindulóban a Demokratikus Kerekasztal

Az Iványi Gábor, Ferge Zsuzsa, illetve Lovas Zoltán újságíró és Horváth András NAV-renegát nevével fémjelzett – elsődleges céljának Orbán Viktor távozását kitűző – formáció tegnap a Dankó utcában megtartotta első ülését. A kitüntetett rendezvényen Herényi Károlytól Kovács Lászlón át Lendvai Ildikóig elég sok, valamikori politikus jelent meg, ám annál kevesebb majdani politikus. Ugyancsak a helyszínen tartózkodó állandó publicistánk, a neves filmrendező, Janisch Attila is ezt lobbantja a tisztelt egybegyűltek szemére esemény utáni levelében:

„Nagyon hiányoltam tegnap a fiatalokat. Nem lehet kizárólag a »bölcsek tanácsával« új alapokat fektetni. Azok a fiatalok, akik már évek óta civil megmozdulásokat és tüntetéseket szerveznek, fontos tagjai, pillérei, bázisa bármiféle újnak. Nélkülük semmit sem lehet! Az ő véleményük nem mint meghallgatott, megtűrt ellenvélemény fontos, hanem az ő véleményük az egyik legfontosabb vélemény. Ők tették meg ugyanis az első lépéseket az ország, az állampolgárok kiszabadítására abból a depolitizált állapotból, amely Orbán manipulatív populizmusának, és a célját, irányát és erejét vesztett (önmagukat megélhetési politizálásra redukált) baloldali pártok tehetetlenségének a következménye."

A DEKA első plenáris ülése

A DEKA első plenáris ülése

Fotó: MTI

Vitézy visszatér, Tarlós őszinte sajnálatára

De vajon ki lépett itt közbe, mint valami Piszkos Fred? Ne is kérdezzék, a lényeg mindenesetre az, hogy anno ott lett elrontva a dolog, hogy az igyekvő Vitézy Dávidkát az óvatos főbácsi csak a BKV fölé helyezte. Sajnos, abba beletörött a jelölt bicskácskája, de most kormányzati szinten köszörüljük ki a csorbát. Legyen a kis Vitézy mindjárt a MÁV, a Volán és a Központi Hörcsögszállító integrációjának felelőse afféle különleges felhatalmazású kormánytisztviselőként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kebelén. Szerintünk is legyen, bár elmulasztottuk megkérdezni Tarlós Istvánt vagy az autóbuszokat. Utóbbit itt pótoljuk, csak az isten szent szerelmére, azt ne gondolja senki, hogy ez a hír valami vicc lenne. Nem vicc. Ezek nem viccelnek – ha nem tűnt volna még fel.

Vitézy Dávid

Vitézy Dávid

Fotó: Sióréti Gábor

Arctalan rendőrök között

Eztán is ki kell takarni a rendőrök arcát, hacsak nem „nagy közérdeklődésre számot tartó rendezvényen” teljesítenek szolgálatot – mondja ki a Kúria Büntető, Közigazgatási és Polgári Kollégiumának mai jogegységi határozata. Ügy lezárva, nincs itt több látnivaló, lehet oszolni…

Hogy mi a nagy közérdeklődésre számot tartó, azt majd eldönti valaki nyilván, de vajon létezik-e közérdeklődési törvény, aminek alapján a döntnök kimondja a verdiktet? Azt már nem is forszíroznánk, hogy egy kilakoltatás mondjuk rendezvénynek számít-e. Okulásul azért megmutatunk itt egy nagy közérdeklődésre számot tartót.

Alekszisz Ciprasz a győzelem éjszakáján

Alekszisz Ciprasz a győzelem éjszakáján

Fotó: MTI/AP

Rossz hírek Görögországból

Nyert a választásokon a szélsőbalos, euroszkeptikus és elég populistának is tűnő Sziriza, és még ugyanazzal a mozdulattal gründolt egy koalíciót is a hasonlóan obskúrusnak tűnő Független Görögök nevű alakulattal. Majd együtt fogják szeretni a németeket.

Ennél is rosszabb hír, hogy Demis Roussos ezt már nem várta meg, szombat éjjel felköltözött az Olimposzra. Olyan volt, amilyen – szerettük. Az eseményekre immár odafentről reflektálván elénekli németül a Good By My Love-ot.

Figyelmébe ajánljuk