Orbán szerint az oroszokon kívül mindenki komcsi

  • narancs.hu
  • 2017. február 26.

Hírnarancs

Lehet ennél szebb gondolat a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján?

Orbán minden alkalmat megragad

Tegnap a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából erősített rá Nyugat-ellenes retorikájára, beszédében a Nyugatot tette felelőssé a kommunista diktatúrák kialakulásáért. Orbán szerint nem esik elég szó arról, hogy a zsarnoksághoz vezető gondolatok Nyugat felől érkeztek, „nyugati agyakból pattantak ki”, Moszkvának pedig ehhez semmi köze. Úgy gondolja, fontos megtanítani annak a generációnak, amely nem élt diktatórikus rendszerben, hogy a szabadság nem csak úgy magától van, folyamatosan meg kell érte küzdeni. A kontinensnyi komcsizásról további véleményünket itt találja.

false

Gyengült a Fidesz

Csökkent a kormánypárt támogatottsága a Nolimpia kampánynak köszönhetően – derül ki a Publicus Intézet szombati közleményéből. A többi párt ezzel ellentétben tartja korábbi pozícióját, érdekesség, hogy máris mérhető a Momentum Mozgalom, pedig még nem működik pártként. Ezzel egyébként maga mögé utasította az Együttet, a Párbeszédet és a Liberálisokat, melyek támogatottsága az egy százalékot sem éri el.

 

Tapadnak a trollok a Momentumra

Az ország legfrissebb reménykeltő csoportosulása nemrég nagy országjárásba kezdett, amelyre nemcsak helyi szimpatizánsok kíváncsiak, hanem a Fideszhez bekötött „önkéntes” tiltakozók is. Az Index tudósítása szerint a kormány vigyázó szemei 20-30 fős csoporttal sem merik egyedül hagyni a Momentum tagjait, hogy kötetlenül beszélgethessenek a vidéki lakossággal a helyi egészségügy vagy oktatás helyzetéről. A komáromi gyűlést három fiatal zavarta meg molinókkal és szórólapokkal, akik közölték, hogy minden vidéki városba követni fogják a momentumosokat. A mozgalom aktivistái egyébként igyekeznek jól kezelni ezt a helyzetet, „Mindenhova jöttök? Spóroljunk a benzinen!” – felkiáltással szólították meg az ügyeletes trollokat, akik az Indexnek úgy nyilatkoztak, hogy ők csak egy baráti társaság, és saját zsebből furikázzák körbe az országot annak érdekében, hogy lejárassák a Momentumot. „Legközelebb Győrbe megyünk. Elviszünk titeket kocsival, az úton dumáljuk meg a félreértéseket! Olvastuk, hogy közösen dobtatok össze benzinre – így megspóroljuk a benzinpénzt is nektek, és a környezetet sem terheljük annyira” – áll a felhívás a Momentum Facebook-oldalán.

Szegeden...

Szegeden...

Fotó: MTI/Rosta Tibor

 

Az LMP bukhatja az újabb népszavazást

A Nemzeti Választási Bizottság ugyanis már első fokon el fogja kaszálni a párt paksi atomerőmű bővítéséről tervezett népszavazási kezdeményezését – mondta szombaton az M1-nek Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója. A paksi bővítés részleteit nemzetközi szerződés rögzíti, és az alaptörvény szerint ilyen jellegű megállapodásokból eredő kérdésekben nem tartható népszavazás.

 

A kormány még nem döntötte el, hogy szívatja-e a budapestieket

Még csiszolni kell a kötelező nyilatkozatok tartalmán, mert úgy tűnik, egyelőre nem sikerült összehangolni a mondandókat. Lázár János pénteken azt mondta, hogy mivel Budapest nem kért abból az óriási fejlesztésből, ami az olimpia megrendezésével járt volna, ezért az erre szánt ezermilliárdot nem a fővárosban költik el, hanem vidéken. Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár azonban szombaton cáfolta ezt, azzal jött, hogy még nem döntött a kormány az olimpiai pénzekről, és véleménye szerint senki sem akarja megbüntetni Budapestet, az indokolt fejlesztéseket mindenképpen el fogják végezni – írja a hvg.hu.

 

 

Figyelmébe ajánljuk