Orbán Viktor a lovát ugratja

  • narancs.hu
  • 2014. február 17.

Hírnarancs

Orbán úgy hazudott, hogy meg se szólalt, nem lesz népszavazás, és nem lesz baja Szijjártó Péternek sem. Ha ez valakit vigasztal, Észak-Koreában még mindig sokkal rosszabb minden. Hétfői hírek.

– Végzett már a főnök? – fordult Lázár János az inashoz hétfő reggel.

– Nem – felelte megtörten Szijjártó Péter. – Ma reggel különösen lelkes. Maga nyergelte fel paripáját, és már két órája kint üget a másik Lázárral a réten. Izgatott, mert délután jön a török Budára.

– Látom, megint neked kellett kiganézni – nézett végig Lázár együttérzéssel kollégáján, akit könyékig borított a szar.

– Nem akarok róla beszélni. Hanem te mi járatban vagy minálunk?

– Kéne valamit válaszolni a zsidóknak. Tudod, hogy megígértem a főnök nevében.

– Talán ha végzett a törökkel, Jánosom. Addig várni kell.

Így történt, hogy a zsidók hiába vártak, fuss el véle.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

Fotó: MTI

Szijjártó amúgy nem panaszkodhat ma sem: a mentelmi bizottság elnöke gondos mérlegelés után teljesen helyénvalónak találta vagyonnyilatkozatát, így az ő ügyét nem is tárgyalja a testület. Szerencsére így sem maradnak dolog nélkül: jövő hétfőn a bizottság Simon Gáborról értekezik ismét.

A választási bizottság is teszi a dolgát. A paksi paktum ügyében kezdeményezett népszavazást az NVB visszadobta – ezért az Együtt–PM a Kúriához fordul. Néhány körzetben pedig hibás aláírásgyűjtő ívek hátráltatták az Összefogás munkáját, a fideszes nyomtatványokkal szerencsére minden rendben volt.

Az ENSZ vizsgálóbizottsága szerint a politikai foglyok kivégzése az utóbbi öt évtizedben elérhette a népirtás szintjét Észak-Korában. A horrorba illő történekkel tűzdelt jelentés egyben felhívja az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy terjessze az ügyet a Nemzetközi Büntetőbíróság elé a bűnösök felelősségre vonása érdekében. Kim Dzsong Unt értesítették, hogy ő maga is felelősségre vonható – lenne.

Lengyel Imre Zsolt irodalomkritikus, lapunk rendszeres szerzője kapta az idén először kiosztott Bodor Béla-díjat. A Műút portálon ma jelent meg vele rövid interjú. Éljen, Zsolt!

Neked ajánljuk