Orbán távozik, Gyurcsány marad

  • narancs.hu
  • 2014. február 16.

Hírnarancs

A miniszterelnök szólt az övéinek, hogy nyergeljenek, Gyurcsány annyit mondott, orbánorbánorbánorbán. Kálomista nagyhatalmi terveket dédelget. A zsidók lemondanak a pénzről, az erdélyi kislány aranyat szeretne. Ez aztán a vidám vasárnap!

„Nyergelj, Szergej!” – hangzott az 56-os forradalom egyik jelszava, arra utalván, hogy időszerű lenne a Vörös Hadsereg távozása. Vasárnap délutáni évértékelőjében Orbán Viktor szintén nyergelésre szólította fel híveit: alighanem távozni készül ő is, amit így első hallásra csak helyeselhetünk. Hogy az érdemi részeket gondosan nélkülöző beszéd árult-e el valamit az ország sorsáról, azt itt igyekszünk megfejteni. Mindenesetre holnaptól senki ne csodálkozzék, ha lódobogás veri fel utcája csendjét, nem a csendőrök érkeznek egyelőre, csak Orbán küldte az embereit az aláírásunkért.

false

 

Fotó: MTI

Orbán veri a készülőt, Gyurcsány marad. Pontosabban marad, aki volt: szombaton megtartott évértékelőjének – hiába, ennek van szezonja most – egyetlen kihüvelyezhető közlendője annyi volt, hogy „abcúg Orbán”. Hogy tudniillik ez az Orbán mekkora egy pernahajder meg kapcabetyár meg mekkora egy orbán ez az Orbán. Nos, kétségkívül miniszterelnöki programnak ez elég karcsúnak tűnik, de biztos összetartja a rajongói erőket. Ha azt mondjuk, hogy ennél még Orbán Viktor is többet mondott, nyilván túlzunk, de nagy verseny volt, az már szent igaz. Mintha Magyarország felett nyomtalanul szállnának el az évek.

false

Rájöttünk viszont, hogy egész héten miért nem sikerült Orbán Viktornak választ adni a hozzá kényes kérdésekkel forduló zsidó szervezeteknek. Alig, hogy megjött Kínából máris nekiült bizonyára itt emlegetett évértékelőjének. Miért háborgatják őt olyan kicsiségekkel, mint Veritas intézet, német megszállási emlékmű, Sorsok Háza, amikor épp Churchill-idézetek között búvárkodik, lévén filosz vagy valami nagyon hasonló nevű valami ő. Vasárnap mindenesetre újabb zsidó szervezet, a Mazsike jelentette be, hogy míg a vonatkozó helyzet nem változik, felfüggeszti az állami támogatásai felhasználását. Ami azért csak szembefordulásként értelmezhető az Orbán-kormánnyal.

Miközben egymást komcsizzák, orbánozzák a magas felek, addig az LMP meghirdeti új oktatási programját, 7 pontban. Ártatlanul kérdezzük, hogy a fentebb megrajzolt gigászok küzdelmének izgalmai közt érdekel-e ez valakit? Ha nem, megnézhetjük magunkat. Ha marad a jelen oktatási rendszer, aki tud járni, elmegy külföldre tanulni, a többiek húzhatnak a szalag mellé a Mercedes-gyárba, s nyergelhetnek, ha kell menni szavazni.

Vasárnapi Facebook-bejegyzésében Miklós Edit alpesi síző olimpiai hetedik és tizenötödik helyezésén felbuzdulva, a Magyar Narancsnak adott interjúja címével szólva bejelentette, hogy a következő olimpián már az aranyéremre megy rá. Hm. Egy sportoló törjön a győzelemre, ez a minimum. Ám az, hogy Kálomista Gábor (ezt nem fogják elhinni, tényleg egy reneszánsz ember!), a Magyar Sí Szövetség elnöke a televízió egyébként kritikán aluli olimpiai műsorában arról delirált vasárnap reggel, hogy Magyarország nagyhatalom lesz alpesi sízésben, az már orvosért kiált! Pontosabb a mi szakterületünk: Magyarország mint sínagyhatalom, az maga ugyanis a magyar narancs vagy az alföldi gyapotültetvények kérdése. Szevasztok, ötvenes évek, rég hallottunk felőled, Bástya elvtárs, szervusz, jó napot!

false

Neked ajánljuk