Orbán Viktornak támadt egy ötlete: jön az unortodox kormány

  • narancs.hu
  • 2016. július 7.

Hírnarancs

A Fidesz-frakció drogtanyázik, egy ligeti kopasz eltörte Gulyás Márton kisujját. Hírek.

Megtekeri a kormányt
Nyakig állunk a nyárban, egyre csak tömörülnek a kocsisorok Balaton felé, erre Lázár János olyat mond a kormányinfón, hogy maga is meglepődik. Azt mondja, hogy eddig volt egy kormánykabinet, most ez osztódásnak indul, így lesz kettő kormánykabinet, egy gazdasági és egy stratégiai. Eszünkbe jut, hogy a gazdasági természetű stratégiai kérdések vajon melyikben kerülnek tárgyalásra, de hess, korai még a spekuláció, azt sem tudjuk, Orbán Viktor kiket szán a kabinetek élére. Hiszen azt majd maga Orbán közli, ha eljön a megfelelő idő. Illetve a válasz.hu talán mégis tudja a tudhatatlant, a bejelentés után ugyanis megszellőztette, hogy a gazdaságit Varga Mihály, a stratégiait Lázár János kapja meg. Az új kormánykabinetek egyébként nem érintik a miniszterelnöki kabinetirodát, amit Rogán Antal vezet. Ahogy az index.hu fogalmazott cikkében, mindez lényegében azt jelenti, hogy két kis kormány jön létre a kormányon belül. És mindezt miért, kérdezzük, és Lázár válaszol is: a kormány előtt lévő ügyek mélyebb kitárgyalására és több társadalmi egyeztetésre lesz lehetőség így.

Sisakkal a kézre
Tegnap Csillag Ádámmal szemben jártak el a rendőrök a Városligetben, ma Gulyás Márton kapott egy nagyot valamelyik ligetbeli kopasztól, aki munkavédelmi sisakjával olyan erős ütést mért Gulyás kezére, hogy bal kisujjából levált egy darab csont. Gulyás a Slejm – a torkon ragadt politika nevű Facebook-oldalra posztolta a sztorit és a kisujjáról készült röntgenleletet is. Állítása szerint éjszaka meg kellett operálni. A 444 szerint a kórház értesítette a rendőrséget az ügyben, és Gulyás még az éjszaka vallomást tett.

Drogtanyázó Fidesz-frakció
Ne legyen drogtanya a Városliget, hangzik a Fidesz-frakció csodálatos mai közleményének címe, és az egész agymenés tök véletlenül pont összecseng a rendőrség korábbi közleményével. A Fidesz-frakció az írásműben „felszólítja a ligetvédőket, hogy mi előbb (sic!) tisztázzák, mi is számukra a valódi célja a Városliget megvédésének. Mint az köztudott, a mai rendőri szemle során kábítószergyanús anyagmaradványokat és eszközöket találtak. Felmerül a kérdés, hogy az aktivisták – emberek jóhiszeműségét kihasználva – valójában nem is a környezetért aggódnak, hanem egy drogtanyáért”. A Ligetvédők szerint lejáratásról van szó, a rendőrségi szemle előtt a biztonságiak bármit betehettek a Ligetvédők táborába. Az igazság ennél szimplábbnak tűnik: a police.hu-ra feltöltött „kábítószergyanús anyagmaradványok” valójában egy koszos kanál meg némi gyógytea, a BRFK által később megtalált fecskendőkészlet pedig nagy valószínűséggel már jóval a Ligetvédők előtt is az elhagyatott Hungexpo-épületekben lehetett.

Csak gyarapodik
Irodaházzal gyarapodott Mészáros Lőrinc vagyona, írja a Világgazdaság. Ezúttal a herceghalmi Talenti Business Park irodaháza került a felcsúti polgármester érdekeltségébe. Februárban vette át ő és felesége a Talentis Group Zrt.-t, ezzel a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság utódja, az Agrosystem Mezőgazdasági Zrt. is a Mészáros-csoportba került. A Talentis korábban Kenyeres Sándor, a Mammut bevásárlóközpontot fejlesztő üzletember érdekkörébe tartozott, aki sokmilliárdos ingatlanfejlesztési projekteket tervezett a térségben, de ezeknek csak kisebb része valósult meg az elmúlt években. Most az egykori Talentis-csoport egy másik darabja, a TBP Ingatlanhasznosító Zrt. is Mészáros-érdekeltségbe került, írja a lap.

Újabb videó
került elő Habony Árpádról és kedvenc vitrinjéről, amibe ezúttal gyakorlatilag bele is mászik. Na, jó, túlzunk, csak beletette az országalmát, de ha már megnézzük a történelmi pillanatot, jól figyeljük meg azokat az óvó, fehér kesztyűs kezeket! A Duna Tv felvételét a 444 szúrta ki.

Figyelmébe ajánljuk