Kövér László nem lenne se muszlim, se rab

  • narancs.hu
  • 2016.07.08 19:07

Hírnarancs

Kocsisnak, Kövérnek és Matolcsyéknak is nagy napja volt ma. Dallasban lövöldöznek, de a Balaton Soundot senki sem tudja megállítani.

Véleményterroristák

Messzire gurult ma a gyógyszer Kocsis Máténál. Kocsis Ungár Klárát azután perelte be, hogy az először egy Facebook-posztban, majd később egy Népszabadság-interjúban is kijelentette, hogy Kocsis Máté meleg. A Fidesz kommunikációs igazgatója első fokon meg is nyerte a pert Ungár ellen, akit így a bíróság kétmillió forint megfizetésére kötelezett, másodfokon viszont veszített, s nemhogy a pénz nem járt neki, de még a per költségét, kb. 150 ezer forintot is fizetnie kell. Kocsis a Facebook-oldalán intézett egy igen alpári kirohanást Ungár és ügyvédje, és mellékesen a Pride ellen is. Az érdekesség mindebben nemcsak az, hogy egy kommunikációs igazgató és polgármester megengedhet magának ilyen hangnemet, hanem az is, hogy a poszt gyorsan eltűnt, majd vele együtt Kocsis egész Facebook-oldala. Aztán visszatért egy újabb poszttal kiegészítve, mely szerint ő csak vitát akart generálni, de az Fb „vélemény-terroristái” eltüntették bejegyzéseit.

false

Rabok vagy szabadok?

Rendhagyó történelemórába oltott népszavazási kampányt tartott Kövér László a KDNP ifjúsági szervezete, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség kisvárdai nyári táborában, egy kerekasztal-beszélgetésen. Elmondta, hogy ha egyre több migráns jön és azokat majd integrálja Európa, egy idő után átbillen a mérleg nyelve, és azok lesznek többen, és majd minket, szegény európai keresztényeket kell integrálni. Ezért is fontos, hogy „Istentől adott szállásterületünkön” megvédjük a kultúránkat, egyben az európai civilizációt is. Október 2-án pedig menjen mindenki a népszavazásra ikszelni, hiszen „nekünk van jogunk eldönteni, kivel akarunk e hazában együtt élni”. Kövér zárszóként feltette a gyerkőcöknek a nagy kérdést: rabok vagy szabadok, muszlimok vagy keresztény akartok-e lenni, kispajtások?

Kövér beszél - a kép nem a helyszínen készült!

Kövér beszél – a kép nem a helyszínen készült!

Fotó: MTI

Villa Balaton

Tovább hízik a Matolcsy-vagyon és a rokonok/haverok érdekeltségébe tartozó cégek megbízása, miután a Népszabadság birtokába jutott információk szerint Matolcsy Ádám, az MNB elnök fia egy kellemes kis balatoni nyaralót húzat fel balatonfüredi telkére. A lapnak az ifjú titán azt nyilatkozta, mezőgazdasági melléképületként és pihenésre fogja használni az ingatlant, a kivitelezését bonyolító Raw Development Kft.-től az újság megtudta, nagyjából 40 millióba kerül majd az épület. A legszebb az egészben mégis az, hogy az említett cég több szálon kapcsolódik az MNB-hez. Például úgy, hogy Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás egyik érdekeltsége alapította, nem sokkal azelőtt, hogy az MNB-alapítvány PADA elkezdte a budai Várban a Villa Budapest munkálatait, és éppen a friss, referenciák nélküli céget választották ki a projektmenedzseri feladatokra, később pedig más ingatlanfejlesztésekre is.

Lövöldözés Dallasban

A rendőri túlkapások ellen tüntettek Dallasban, amikor orvlövészek lőttek a rendőrökre, 12-t megsebesítettek, közülük öten meg is haltak. A Dallas mellett más amerikai nagyvárosokban is megtartott tömegdemonstrációk az olyan rendőri intézkedések ellen kívánták felemelni a hangjukat, mint a múlt csütörtöki minnesotai eset, ahol egy rendőr forgalmi igazoltatás közben lőtt le egy férfit. Az eset nem egyedülálló, ráadásul minden hasonlóan intézkedő rendőr fehér volt, az áldozatok pedig afroamerikaiak. A támadást a Black Power Political Organizationnek nevezett csoport vállalta magára, a helyszínen három gyanúsítottat vettek őrizetbe, egy negyedik bombákkal fenyegetőzött, de a rendőrség a környék többszöri átfésülése után sem talált robbanószerkezetet. A férfi tűzharcban meghalt.

false

Sound

Hogy jobb kedvvel induljunk neki a hétvégének, hallgassuk meg Steve Aoki három évvel ezelőtti Balaton Sound-os veretését. Ma este ugyanő, ugyanott.

Neked ajánljuk

Velünk élő féltudás

  • Hernádi Elvira

Jó néhány éve már, hogy a Publius Hungaricus a féltudású magyar elit bűneit ecsetelte. Azóta felnőtt egy új generáció, az ország szellemi és politikai vezetése legalább az európai oktatás tisztes középmezőnyébe tartozó intézményekben kupálódhatott. 

Mielőtt eltűnik végleg

Alighanem két dolog jut eszébe mindenkinek a Roberto Baggio nevet hallva: az 1994-es vb-döntőben kihagyott legendás tizenegyes, illetve az élethosszig (tehát ma is) viselt, nem kevésbé legendás copf. Vagy lokni, varkocs, lófarok, akármi is lett légyen az a maestro tarkóján.

Kisujjgyak

  • - köves -

Ha meg kell csinálni a nagy melót, letudni az utolsó bulit, kirámolni a széfet, ami után nincsen több széf, csak a boldog öregkor Kansasben, Soderbergh a mi emberünk.

„Összeáll egy nagy egésszé”

  • Láng Dávid

A 10 éve alakult Verőköltő zenekar frontembere univerzális művész: szinte minden hangszeren játszik, festő szakon diplomázott, és húszéves sem volt, amikor a Magvető kiadta a verseskötetét.

Becsapódás

Az ünnepi vacsoráját elköltő pár, Helen (Lovas Rozi) és Danny (Lengyel Tamás) lakásá­ba berobban a csurom véres Liam (Molnár Áron), akiről hamar kiderül, hogy a feleség testvére.

Az együttélés lehetőségei

A hagyományosan kétévente megrendezett Velencei Építészeti Biennálé is megcsúszott a pandémia miatt, de május 22. óta a Giardini della Biennale parkját és az Arsenalét, azaz az egykori velencei hadihajógyár területét ismét építészek, művészek és látogatók lakják be, egészen november 21-ig.

Szervezett szervezetlenség

  • Áfra János

A kis méretű, mégis zavarba ejtően tartalmas, nehezen áttekinthető tárlat egy nemzetközi kiállítássorozat része, amely a Zürichi Egyetemen 2017 és 2020 között megvalósult kelet-európai performance-kutatás eredményeit hivatott bemutatni.

„Nem hezitált”

Szerb Antal éppen 120 éve született, és 80 éve, 1941-ben jelent meg eredetileg háromkötetes munkája, A világirodalom története. A mű friss, minden eddiginél precízebb kiadásának sajtó alá rendezőjével annak népszerűségéről, hányattatott sorsáról, 21. századi aktualitásáról beszélgettünk.

A szamuráj reggelije

  • Pálos György

Fúziós korban élünk, azon sem lepődünk meg, ha egy kisvárosi étterem étlapján kevert fogásokat találunk. Az más kérdés, hogy a leves, amely se nem vietnami, se nem olasz, nem túl finom, mert nincs karaktere.

Merre vannak?  

  • Schein Gábor

Apró ember éles gombszemekkel. A fején zabolázhatatlan göndör haj. Befogad, figyel, kérdez. Hatalmas vágy él benne, hogy a világban rend legyen, de a világban nincsen rend. Hogy érthető legyen és átlátható. De a világ ellenáll a megértési kísérleteknek, kitüremkedik a réseken, széttöri a kereteket. A világ sokszor homályos, sötét, és soha nem átlátható. Hát akkor legyen a vers az! Legalább a vers.