Politikai pornó orrba-szájba

  • narancs.hu
  • 2013. október 30.

Hírnarancs

Börtönbe küldik a volt szocialista polgármestert, fideszes utódja egyből lájkolja a hírt. Eközben valahol Nyugaton drogozó és kurvázó fideszesekről beszél egy szoci. Gyurcsány nélkül ma sem ússzuk meg. Egy heveskedő szerda rövid krónikája.

Vihar egy pohár vízben – ez jutott eszünkbe, miután áttekintettük a nap híreit a különböző portálokon. Hogy miért? Hát ezért:

Molnár Gyulát, Újbuda korábbi szocialista polgármesterét másodfokon 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Ez pedig komoly dolog! Lenne: ám mivel a Kopaszi-gát kapcsán született elsőfokú (itt felmentés lett a vége) és másodfokú ítélet eltér, a dolog harmadfokon folytatódik majd. Molnár Gyula szerint az ítélet nonszensz. Az MSZP és a DK együtt érez vele. A kerület mostani fideszes polgármestere nem: ő egyszerűen lájkolta az ítéletről szóló linket. Mekkora arc!  

– Eközben Szombathelyen megint jön egy igazi pornójelenet a magyar politikából: a drogügy után újra kiállt a nyilvánosság elé a szocialista Czeglédy, és megint terített. (De most komolyan: honnan van neki ennyi kártyája?) Most azt mondja: az Adrián fideszes politikusok kurvák és drog társaságában érezték jól magukat egy jachton. Ez igen! Ám most se nevezett meg senkit Czeglédy – de meg fog, ha azok nem vallják be a bűnöket. Jaj, de izgi hely ez a Vas megye! Miért nem lakunk ott?

– Napi jó hír: felmentette a bíróság a „székházfoglalókat”. Az indoklás szerint azért, mert nem követték el a gyülekezési joggal visszaélés szabálysértését, amikor a Fidesz székházát néhány órára izgalmas hellyé tették.

– És megint Gyurcsány: azaz hogy épp őnélküle. Már hogy az MSZP szerint. Ti. ők lezártnak tekintik az ellenzéki tárgyalásokat, amiben – ugye – egy gramm DK sincs. Azt azért majd megnéznénk, amikor majd épp Gúr Nándor ölelgeti valamelyik DK-s jelöltet egyezségkötéskor.

– Aztán olvassuk, hogy Csányi Sándor belezúgott a fotóba: állítólag az OTP 5 milliárdot szánna a Fotográfiai Múzeum felépítésére. Hol? Hát a Múzeumi Negyedben! De akkor mire kellett az Ernst? A megfejtéseket a szerkesztőség címére várjuk! Jó éjt!

Figyelmébe ajánljuk