Snowden és Bond munkába áll

  • narancs.hu
  • 2013. október 31.

Hírnarancs

Snowden munkát, a bajai video újabb áldozatot talált. James Bond a feleségével kavar, a mókusok pedig már a spájzban vannak - őszbe borult híreink következnek.
Edward Snowden

Edward Snowden

 

Na, ma ki mondott le? De először az időjárás: tart a tavasz, hullanak a fák a Ludovika téren, s egyre több a bejelentett lakhellyel nem rendelkező mókus a fővárosban. És most vissza az MSZP-hez! Mi az? Híresebb, mint a bajai halászlé és már két ember állásába került? A kamuvideó tovább szedi áldozatait, ma az MSZP kommunikációs igazgatóját rántotta magával a hazai politikai élet MacGuffinja, a hírhedt kamuvideó, mely ezzel biztosította helyét az év végi filmes szavazások top 10-ében.

És most néhány szó a munkaerőpiacról. Holnaptól eggyel mindenképpen csökken a munkanélküliek száma, a The New York Times értesülései szerint ugyanis Edward J. Snowden volt NSA-alvállalkozó holnap reggel felveszi a munkát Oroszország egyik vezető - s természetesen meg nem nevezett - internetcégénél. Szegény Obama, nem elég, hogy a Forbes szerint már nem ő, hanem Putyin a világ legbefolyásosabb embere (de hol van George Lucas?), még Snowden munkavállalása is nyomaszthatja a jó nevű amerikai munkavállalót.

És akkor testmozgás és szórakozás: vegyünk mély lélegzetet, tartsuk egy kicsit bent, s lassan, ráérősen eresszük ki csukott szemmel, az ősz rozsdabarna színeire gondolva. Ha ezzel megvagyunk, jöjjenek a színházi hírek: a Broadwayn ma este Rachel Weisz és Daniel Craig játszik, a londoni Nemzetiben Tori Amos musicaljét adják, az Örkényben pedig a címoldali képünkön látható Szandtner Annával A kék angyalt.

Figyelmébe ajánljuk