Románia nem kér a szexőrületből

  • narancs.hu
  • 2014. január 29.

Hírnarancs

Hullott a hó, esett a forint, Lars von Triert betiltották. Izgalmas hírek egy szürke színű szerdán.
false

 

Rossz az idő, csúsznak az utak, gyűl és gyűl a szmog – de ne nyomasszuk tovább magunkat mindezzel, hiszen ezt úgyis látja mindenki, aki utcára lép vagy kinéz az ablakon. Borongjunk inkább azon, hogy:

Már majdnem 309 forintért mérnek egy eurót, és ez még nem is a folyamat vége. A 150 év nem volt elég: már megint a törökök sanyargatják népünket, bár a forint zuhanása közben hatalmas sikerekről deliráló Matolcsy Györgynek is van némi szerepe a folyamatban, amint arról itt részletesen is olvashatnak.

Budapesten választási plakátokat ragasztgatni tilos – egy csomó helyen legalábbis, amint erről ma délelőtt döntés született. Fákat, lámpaoszlopokat, hidakat és aluljárókat sem díszíthetnek a hazánkban mindig rendkívül igényes képi és szöveges ötletparádéval tüntető alkotások – a főváros szerint környezetvédelmi okokból. Távolról sem lehetetlen, hogy ez az első eset a világtörténelemben, amikor egy kormánypártot környezetnek neveznek.

Kíváncsiak rá, hogy Juhász Péter az Együtt 2014-ből miért nem lesz képviselőjelölt, és miért gondolja úgy, hogy Gyurcsány „A Feri” Ferenc csatasorba állításával csökken a kormányváltás esélye? Akkor olvassák el friss interjúnkat vele itt.

A nap legszomorúbb, egyben legviccesebb kultúrhíre, hogy úgy néz ki: a román nézők nem tudhatják meg, hogyan küzd meg a falloszokkal Charlotte „Istennő” Gainsbourg a Nimfomániás második részében. Lars von Trier meglehetős új filmjének (mely egy asszony szexuális önéletrajzát vázolja fel zaklatott epizódokban) első része még átment a román szűrőn, a második viszont olyan besorolást kapott, amely megtiltja a film nyilvános vetítését. Pedig ez már, mint az sokszor elhangzott, a producerek által puhábbra fazonírozott változat! Talán most majd megszületik a magyar moziturizmus: nálunk ugyanis február 6-án mozikba kerül a testnedvekben várhatóan nem szűkölködő második darab.

És ha már mozi, és ha valakinek még nem volt elég mára a borzongásból: alább megtekinthető a Maleficent című, méregdrága, május végére ígért sötét mozimese új előzetese. A filmben Angelina Jolie alakítja a Csipkerózsika gonosz boszorkányát, az előzetes alapján felettébb meggyőzően, de ne csak a képeket nézzék, hanem nyissák ki a füleiket is. A trailert ugyanis az emeli igazi popkulturális csemegévé, ahogy Lana Del Rey elénekli benne a mese 1959-es klasszikus rajfilmverziójának egyik betétdalát, a Once Upon A Dreamet. Ami az eredetiben kedves csicsergés, az itt olyan, mintha egy kriptában vették volna fel az Antarktiszon. A teljes dal itt hallgatható meg.

Figyelmébe ajánljuk