Új közellenséget talált Magyarországnak az Orbán-kormány

  • narancs.hu
  • 2015. május 3.

Hírnarancs

Szörényi Levente rámászott, Orbán Viktor rászólt, Mészáros Lőrinc most egy 10 milliárdos közbeszerzést nyert el, a kajakosok kétszer szívtak, új ellenséget talált a fideszes agytröszt.

Az emlékiratok hétvégéje

A bulvársajtó a Szörényi Levente kalandos és szerfelett tartalmas életéről szóló beszélgetőkönyvből, míg a magukat komolyabbnak valló orgánumok a volt amerikai nagykövet egzotikus helyeknek kijáró udvariassággal megírt memoárjaiból idézett. Nos, anélkül, hogy különösebben el kívánnánk merülni a „milyen volt, amikor király voltam” alapú történelmi mesebeszédekben, jelezzük, hogy a helyzet nagyjából az, hogy Szörényi Levente egyszer szívott valamit, amitől sokat kellett nevetnie. Illetve elszerette más babáját, s erre láthatóan vénségére is büszke. Mi csak arra lennénk egyszer kíváncsiak, hogy mit szívott akkor, amikor a pomázi rakétakilövő alatt megtalálta a pilisi szívcsakrát, vagy Attila sírját? Eleni Kuonalakis exnagykövetnek Orbán Viktorról vannak szép emlékei, különösen arra emlékszik jó szívvel, amikor a miniszterelnök rápirított, hogy ő nyerte a választást, övé a felelősség, vagy valami ilyesmi. „Volt egy választás, az emberek nekem adták a hatalmat és a felelősséget, hogy vezessem az országot. Sok a probléma, mindent megteszek azért, hogy megoldjam őket. Ha nem tetszik az embereknek, amit csinálok, akkor a következő választáson másra szavaznak” – idézi a valasz.hu. Szörényi dolgain a blikk.hu rugózik.

 

Mészáros Lőrinc legény ám a gáton!

Ha forintban fejezhetjük ki magunkat, akkor most éppen 10 milliárdért. Nem, ezúttal nem a disznaira, nem is valami stadionra vagy szertelen hóbortra nyerte el e bagatell összeget egy szigorúan egy résztvevős pályázaton, nem. Mészáros gátat fog erősíteni, mert ahhoz is ért. Önök erről az origón olvashatnak pár sort, nekünk meg Tamkó Sirató Károly halhatatlan sorai jutottak eszünkbe róla: „Marcsa néni / ma... ma... ma... / Van kegyednek madara? / Van, van – pelikán! / Már erre is telik ám!”

false

 

Ha már Szörényi is szívott, akkor a kajakosok duplán

Drogteszt volt a kajakosoknál, s ahogy már mindenki tudja, ketten megdőltek – kokainnal. Csipes Tamarát és Dombóvári Bencét kirakták a válogatottból, de a legújabb hír szerint Csipes világbajnok társa, Szabó Gabriella kitart párostársa mellett. 500 méteren kajakoztak ki maguknak világbajnoki címet, ami olimpiai szám, tehát érdemes lesni, mit hoz a jövő. A jelen viszont az, hogy a doppingtesztekkel párhuzamosan drogteszteket is végeznek, s a magyar doppingügyek fő-fő tisztaságfelelőse, Tiszeker Ágnes ezt bírta mondani a kokózásról: „Jól tudjuk, hogy egy-egy hétvégi buliban vagy rendezvényen sok minden megtörténhet.” Erre most mit mondjunk? Az anyjakrausz!

 

Varga Mihály lett az Uber elleni nemzeti hadviselés parancsnoka

Ez az Uber egy nagy huncut! Hollandiában van bejegyezve, és Pesten szervez fuvarokat a polgári néprétegeknek egy viszonylag egyszerű internetes diszpécserszisztémával. A taxisok ezt – valamelyest nyilván érthető okokból, de kérdéses megalapozottsággal – régóta sérelmezik, ám még ennél is nagyobb baj, hogy a mondott Uber nem minálunk fizet adót. Varga miniszter előbb tehát odanyilatkozott, aztán odanyilatkozása súlyától görnyedve ki is szállt az adóhivatal, ahelyett, hogy beszálltak volna például, végtére is valami taxizásról van szó. Az lehet a baj, hogy Uberrel menni Amerikába drága és felesleges mulatság, s Vida Ildikónak egy darabig még nem is lesz szüksége rá. Az éber Varga miniszter és az Uber harcával a hvg.hu foglalkozik dús terjedelemben.

Figyelmébe ajánljuk