20. alkalommal rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját

  • narancs.hu
  • 2022. június 15.

Interaktív

Megint programkavalkád várja a látogatókat.

Június 25-én, szombaton 20. alkalommal rendezik meg a közkedvelt kulturális eseményt, a Múzeumok Éjszakáját. Az idei rendezvényen az „Újragombolt hagyományok” kapják a kiemelkedő szerepet.

A Múzeumok Éjszakája nem titkolt szándéka, hogy azoknak is felkeltse az érdeklődését a közgyűjtemények, kiállítóhelyek iránt, akik nem, vagy csak ritkán járnak múzeumba.

Az eseménysorozatra a jubileum miatt (is) különleges eseményekkel készülnek. 431 intézmény több mint 2500 programmal várja majd az érdeklődőket. A 20 év során igazán fontos eseménnyé vált a kezdeményezés, melyen évről évre egyre többen vesznek részt. 

A Szent Iván napjához legközelebb eső szombaton, az év legrövidebb éjszakáján koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket a múzeumok. Például Für Anikó a Néprajzi Múzeumban tart majd tárlatvezetést. Vagy ki lehet majd próbálni a Kreatív Hangtér interaktív installációit a Magyar Zene Házában. Ahogy részt lehet venni a Kriptától a kupoláig elnevezésű épületsétán a Magyar Nemzeti Galériában.

A pontos múzeumi kínálatról és az aktuális részvételi feltételekről a www.muzej.hu weboldalon olvashatók részletes információk.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk