A Szabad Európa TV nyári eseményei

  • Fizetett tartalom
  • 2021. június 23.

Interaktív

"Nyári szilveszter", party Szentendrén és képújság a Józsefvárosban.

A TV Free Europe olyan tele-színházi vízió – 5 különböző országban működő 6 körzeti stúdió együttműködése –, amely a performansz és a multimédia művészet, a kulturális örökség és a művészetoktatás területeit öleli fel. Mi történt a szabadság reményeivel a hidegháború befejezése után? Mit jelent ma a szabad Európa? Mi szabadíthat meg egyáltalán egy globális járvány idején? És mi van a határokkal?

A Szabad Európa TV az alábbi eseményekkel készül a nyárra.

TILOS AZ ABADSÁG - F* REE ARTISTS / SZILVESZTERI REVÜ

2021. június 23-24. 19 óra

A Szabad Európa TV lezárja az évet. Sok mindenről lemondtak, és senkit sem sikerült lemondatni. Nem visszatérésre, hanem új kezdetre van szükség.

A TV Szilveszteri TELE-SZÍNHÁZI REVÜVEL jelentkezik. Ünnepeljük együtt a szabad művészet szellemóráit a Vasas Szakszervezeti Székház impozáns dísztermében! Körülbelül 30 évnyi utazás retúrral – a szabadság nyomában. David Hasselhoff a Berlini Falon táncol, Romániában a tömeg elfoglalja az állami televíziót, Budapesten pedig tűzijátékkal nyílik meg a rendszerváltás kultikussá vált helye, a TILOS AZ Á. Meglátjuk, mivé szintetizálja a mi A.I.-unk (Artistic Intelligence) ezeket a pillanatokat.

Az est házigazdája a tragikomikus nemzetközi duó, Mari & Marie a.k.a. Marie Grau és Szürke Mari.

További közreműködők: Madame Fresh (Spéter), Dr. Purple, Lady Zsazsa (a SZET szabad munkása), Szintia (a legjobb bukott táncos), Ghost / Mágika, Linda (a Képújság a Kirakatban kurátora), David és más meglepetés szellemek

Közreműködők: Békefi Róbert, Berecz Zsuzsa, File Csilla, Sarah Günther, Hódi Csilla, Jenei Szilveszter, Jobbágy Bernadett, David Karla, Lutz Boglárka, Magyari Lilla, Markos Viktor, Pápai Gergely, Poór Dorottya, Szabados Luca, Szapu Márk

Az esemény Facebook-oldala itt érhető el.

 
Forrás: Szabad Európa TV 

TV FREE EUROPE PARTY – A SZABAD EURÓPA TV PROJEKTZÁRÓ ESEMÉNYE A SZENTENDREI KACSAKŐ BISZTRÓBAN

2021. június 26. 16 óra

Lemezbemutató előzetes: Ba(a)d Schandau Express, The German - Hungarian Art Pop Tribute EPs, Vol.1: Sounds of A.E. Bizottság, in versions by Felix Kubin, Byetone, LXC vs. Zonic Zound Zystem, PUFF, Vol.2.: Sounds of AG.Geige, in versions by Karl Marx Stadt (feat. Kokó & László feLugossy), Prell, Új Bála, Rozi Mákó

DJ set: NIZAR, SUEFO, SELEKTA PEHLE (Zonic Zound Zystem / Al-Haca, Leipzig), Mari&Marie

Az esemény Facebook-oldala itt érhető el.

KÉPÚJSÁG A KIRAKATBAN

2021. június 14-30.  

A Szabad Európa TV aktuális pop-up kiállítása arra vállalkozik, hogy betekintést adjon a szerteágazó projekt belső összefüggéseibe és munkamódszereibe, eddig be nem mutatott eredményeibe. A Budapest VIII. kerületében lévő kirakatokban megnézhető egy, a Szabad Európa TV anyagaiból készült válogatás és a Budapesti stúdió tévéperformanszaiból készült válogatás is. Józsefváros utcáin most minden eddiginél több járókelő válik TV-nézővé!

Az esemény Facebook-oldala itt érhető el.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?