Elbocsátották a 168 Óra főszerkesztőjét egy Orbán Viktor családját ábrázoló fotó miatt

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 2.

Interaktív

A fotót korábban Orbán Viktor tette közzé.

Elbocsátották Rózsa Pétert, a 168 Óra című hetilap tavaly szeptemberben kinevezett főszerkesztőjét – írja a Media1.

A portál úgy tudja, a döntést a lap vezérigazgatója és résztulajdonosa, Milkovics Pál azzal indokolta, hogy a hetilap új számában szerinte nem megfelelő módon jelent meg Orbán Viktorról és családjáról egy korábbi, adventi fotó.

Milkovics elfogadhatatlannak, morálisan aggályosnak tartja a kép közlését: a fotón ugyanis a kormányfő fiatalkorú gyermeke is látható, emellett a vezérigazgató véleménye szerint „a képet a kormányfő családjához nem kapcsolódó szöveghez használták fel illusztrációnak”. Milkovics úgy véli, „a gyerekeket, függetlenül szüleik közéleti szerepvállalásától, védeni kell, nem pedig politikai tartalmú üzenetekhez felhasználni és gyűlölködés céltáblájává tenni.”

A kifogásolt fotót korábban a miniszterelnök tette közzé, hogy népszerűsítse magát. A képek 2013-ban bejárták a sajtót, demonstrálva, hogy Orbán Viktor meghitt családi körben ünnepel.

Milkovics azt mondta a Media1-nek: lélekben felkészült, hogy a főszerkesztő elbocsátása miatt azzal fogják támadni, hogy személyében bizonyára megérkezett a NER a laphoz, de ha így is lesz, ezek alaptalan támadások lesznek: egyszerűen a jó ízlés határát messze túllépte a főszerkesztő, amikor így, ezzel az oda nem illő képpel engedte nyomdába a lapot.

Az új megbízott főszerkesztő Makai József, Milkovics másik lapja, a Pesti Hírlap eddigi főszerkesztő-helyettese lesz.

Figyelmébe ajánljuk