Magazinműsort kap a TV2-őn Szujó Zoltán

  • narancs.hu
  • 2020. február 9.

Interaktív

Amit az innovációs minisztérium támogat.

„A tisztán elektromos meghajtású, együléses formaautók világbajnokságának versenyeit, hátterét, technológiai fejlesztéseit izgalmas, közérthető módon, Szujó Zoltán közreműködésével bemutató STREET RACERS c. sorozat 2020. február 9-től látható több kereskedelmi csatornán is” – olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) sajtóosztálya által kiküldött közlemény.

A sorozat szervezői kiemelten fontosnak tartják, hogy felhívják a figyelmet az épített és természetes környezet védelmének fontosságára, a légszennyezettség és a zajártalom csökkentésére, az elektromos mobilitás népszerűsítésére. A bajnokságban szereplő brazil pilóta, Lucas di Grassi, az ENSZ klímanagyköveteként is tevékenykedik. A Street Racers Formula E magazin epizódjai elsőként a TV2 képernyőjén láthatóak, többnyire vasárnap kora délutánonként, az egyes részeket ismétli a Super TV2 is.

A műsor vezető narrátora Szujó Zoltán lesz. Mint ismeretes, Szujó Zoltánnak 2019 májusában mondott fel az MTVA szerződésszegés miatt. A műsorvezető később azt nyilatkozta, hogy nem politikai, hanem „emberi és szakmai okok vezettek” az M4 Sporttól való távozásának.

Az MTVA azonnali hatállyal felmondott Szujó Zoltánnak szerződésszegés miatt

A Forma-1-es műsorokat közvetítő kommentátor szakmai hiányosságokról beszél. Szerződésszegés miatt azonnali hatállyal felmond az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Szujó Zoltánnak - írja az MTI. Az MTVA közleménye szerint a sportriporter-kommentátor súlyosan megszegte a szerződésében vállaltakat, ezért a közmédia úgy döntött, hogy kényszerűségből felbontja a műsorvezető cégével kötött kontraktust.

Ezt követően, néhány hete Szujó élő egyenesben kért bocsánatot a közmédia stábjától.

Figyelmébe ajánljuk