Mészárosék egy francia tévévezért igazoltak a TV2 élére

  • B.P.M
  • 2019. április 17.

Interaktív

Vaszily Miklós olyan vezérigazgatót akart, akinek kiemelkedő tapasztalatai vannak a közép-kelet európai térségben.

Pavel Stanchevet nevezték ki a TV2 Média Csoport Zrt. vezérigazgatójává - írta meg a Kreatív. A bolgár-francia állampolgárságú szakember közel három évtizedes televíziós- és médiatapasztalattal rendelkezik, a legnagyobb francia tévétársaságtól, a TF1 Grouptól érkezik, május 15-től veszi át a csatorna operatív irányítását.

Stanchev a társaságnák különböző feladatokat látott el az elmúlt években, felelt a forgalmazásért, illetve az új piacok megszerzéséért is. A TF1 Groupot megelőzően a bolgár bTV Media Group vezérigazgatója volt, de irányította az Antenna Group South-East Europe-ot is. Dolgozott továbbá Szlovéniában, Szerbiában, Romániában és Horvátországban is.

Stanchevet ma mutatták be a TV2 állománygyűlésén a munkatársaknak. Vaszily Miklós a TV2 elnöke elmondta, kifejezett célja volt, hogy olyan új vezetőt találjon a TV2 élére, aki kiemelkedő tapasztalatokkal rendelkezik a közép-kelet európai térségben, illetve akinek szakértelme a jövőben motorja lehet a társaság hazai és régiós növekedési terveinek.

A csatorna korábbi vezérigazgatója, Dirk Gerkens három év után távozott posztjáról, továbbá a napokban derült ki, hogy Andy Vajna nem sokkal az után, hogy 2015 végén megszerezte a Tv2-t, 2016-ban már túl is adott rajta, a társaság pedig a filmügyi kormánybiztos halála után a Takarékbank elnökének, Vida Józsefnek a jobbkezéhez, Fári Ádámhoz került. Az is kiderült, hogy Szijj László (aki Mészáros Lőrinccel, és Vidával együtt birtokolja az MKB Bankot), évek óta százmilliókkal hitelezi a csatornát birtokló Magyar Broadcasting Co. Zrt-t.

Távozik Dirk Gerkens a TV2-től

"Közös megegyezéssel." Három év után közös megegyezéssel távozik a TV2-csoporttól Dirk Gerkens, a csatorna vezérigazgatója és igazgatósági tagja. A médiacsoport által az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény szerint a társaság operatív vezetését Vaszily Miklós, az igazgatóság elnöke veszi át, aki a csoport stratégiai irányítása mellett ideiglenesen a vezérigazgatói feladatkört is ellátja.

Figyelmébe ajánljuk