Nagy Feró szerint a melegprobléma elenyésző

  • narancs.hu
  • 2021. október 2.

Interaktív

„A mi falunkban nincs egy se.”

Nagy Feró, a hajdani "nemzet csótánya" és jelenlegi államilag kitüntettett rock veterán, aki nyíltan vállalja, hogy egyetért Orbán Viktor politikájával, hosszabb interjút adott Veiszer Alindának, amelyben többek között arról fejti ki véleményét, hogy mit gondol a melegekről.

A beszélgetés során szépen visszaköszön a kormány melegellenes propagandája, Feró a Pride-ról úgy vélekedik, hogy „a melegekkel semmi baj nincs, "csak ne az utcán…én se megyek az utcán, és nyalifalizok”, továbbá szerinte, amit a melegek csinálnak, az provokáció, mégpedig azért, mert „olyan nemzetben élnek, ahol a többség nem meleg”. Feró ezt követően arra a következtetésre jut, hogy mivel a közvetlen környezetében nincsen sok meleg, ezért ez egy elenyésző probléma Magyarországon. „A mi falunkban nincs egy se. (…) Ez egy elenyésző probléma. Komolyan. Nem olyan nagy probléma ez. És ha ő nem megy ki az utcára, és nem követeli, hogy tessék engem becsülni, de mire? Azért, mert transzvesztita vagy? Ne hülyéskedjünk már!” – mondja a zenész.

Egy idő után szóba kerül a kormány által hónapok óta szajkózott „veszély”, miszerint másságot és nemváltást népszerűsítő aktivisták lepik el az óvodákat:

Veiszer: Téged az zavar, hogy emberek kimennek az utcára, és azt mondják, hogy becsüljetek meg minket is annyira, mint magatok.

Nagy: Nem. Az zavar, hogy bemennek az óvodába. És az én gyönyörűséges három és féléves lányunokámnak, aki minden ízében csaj, nem kéne bemenni az óvodába, és tanítani neki, hogy te nem biztos, hogy kislány vagy.

Veiszer: És ilyen történt az óvodájában?

Nagy: Még nem. De nyomulnak egyfolytában.

Veiszer: Tudsz olyan óvodát, ahol ilyen történt?

Nagy: Itt, Magyarországon még nem.

Veiszer: Tehát olyasmi ellen küzdünk, ami nincs.

Nagy: Várj, várj, várj, várj. Ami bármikor lehet!

Veiszer: Hát akkor tulajdonképpen az ónos kéneső ellen is tüntethetnénk, mert bármikor lehet.

Nagy: Nem. Nem. Ez egy komoly veszély.

Veiszer: Tényleg így éled meg?

Nagy: Igen. Hát amikor látom, hogy Nyugaton... Hát minket most azért ítélnek el, Magyarországot, mert mi homofóbok vagyunk, fasiszták, meg mindenféle marhaság, meg mi a transzvesztiták ellen vagyunk... Hát nem vagyok ellene, de hát ők hozták fel ezt a dolgot."

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk