Nem lesz több állati szőrme az Elle divatmagazinban

  • narancs.hu
  • 2021.12.03 10:00

Interaktív

Ideje fellépni az "állatokkal szembeni kegyetlenség ellen".

Kitiltja az állati szőrméket az Elle divatmagazin világszerte megjelenő 41 kiadványából, valamint internetes és közösségi oldalairól is, hogy ezzel fellépjén az "állatokkal szembeni kegyetlenség ellen".

Az Elle nemzetközi hálózatának vezetője, Valéria Bessolo Llopiz csütörtökön azzal indokolta a döntést, hogy az állati szőrmék felhasználása már nincs összhangban a magazin értékrendjével.

A szőrmék kitiltásával az Elle a maga területén nemzetközi szinten is úttörő lépést tett a környezetvédelmi és állatvédelmi kérdések tudatosításában. A magazin egyúttal a szőrmék fenntartható, innovatív alternatíváit támogatja – közölte Bessolo Llopiz.

A szőrme tilalma az Elle-ben a szerkesztett oldalakra és a hirdetésekre egyaránt vonatkozik.

A nemzetközi magazin 13 kiadásában már él a szőrmetilalom, 2022-től további 22 kiadványban lép hatályba, 2023-tól pedig a fennmaradó lapokban.

A Franciaországban alapított magazin a párizsi székhelyű Lagardére médiacsoporthoz tartozik. Világszerte 33 millió olvasója van lapjainak, és havonta 100 millióan látogatják internetes oldalát.

(MTI)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk