Oltás, vakcinák, foci Eb, Elk*rtuk - ezekre kerestünk a leginkább az idén a Google-on

Interaktív

Márki-Zay Péter viszont nem kapott helyet az MTI Google-keresésekről szóló hírében.

A Google immár huszonegyedik alkalommal hozta nyilvánosságra keresési trendjeit, országokra lebontva és témák szerint. A magyarországi abszolút lista élén szereplő két idei sportesemény, a labdarúgó Európa-bajnokság és a nyári olimpiai játékok mögött több, a koronavírus-járványhoz kapcsolódó böngészés is szerepel: az Oxford-AstraZeneca vakcina a 3., a beoltottak száma a 4., az oltás regisztráció az 5., a Pfizer-BioNTech vakcina pedig a 10. helyen. 

Az állami hírügynökség híre azonban nem tesz arról említést, hogy az első tíz találat között Várkonyi Andrea és Márki-Zay Péter is megtalálható. 

A találatokat részletező Year in Search oldal tematikusan is listázta az idei kereséseket. A filmek közül a Venom 2 amerikai akció-horror váltotta ki a legnagyobb érdeklődést, ezt követi az Elk*rtuk, de a Toxikoma is benne van a top 10-ben.  Talán nem meglepő, hogy a sorozatokra irányuló keresések között a Netflix nagy dobása, vagyis a Squid Game, amit egy hónap alatt 111 millióan néztek, foglalkoztatta leginkább az embereket. A globális listán is első helyen végzett. 

A receptek között a fánk recept és a keto diéta tarolt. A sportolóknál igen változatos a mezőny. A nyári labdarúgó Európa-bajnokságon a pályán összeesett Christian Eriksen van legelöl, a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó Szilágyi Áron a következő, a magyar válogatott focistája, Szalai Ádám a harmadik a legnépszerúbb idei keresések sorában.

A Year in Search listái a Google Trends anonim, statisztikailag összesített adatai alapján készültek, amelyekből kiszűrték a duplikációkat és a spameket.

A magyar abszolút lista:

1. labdarúgó Európa-bajnokság

2. nyári olimpiai játékok

3. Oxford-AstraZeneca vakcina

4. beoltottak száma

5. oltás regisztráció

6. Squid Game

7. Christian Eriksen

8. Várkonyi Andrea

9. Márki-Zay Péter

10. Pfizer-BioNTech vakcina

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk