Sokkoló hatású közhelyeket olvas fel Gálvölgyi János a 135 millió forintnyi közpénzből készült tanulmányokból

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 22.

Interaktív

Matolcsy György unokatestvérének cége megkérte az árát a lózungoknak.

Azt már tudjuk, hogy Gálvölgyi János egészen kiválóan olvassa fel Szőcs Géza Rogán Antalról és Lázár Jánosról szóló versét, most viszont az irodalomtól igencsak távol eső, új területre tévedt.

A Transparency International Magyarország (TI) közérdekű adatigényléssel megszerezte a Bankonzult nevű cég által közpénzért írt tanulmányokat. Ennek a vállalkozásnak Szemerey Tamás, a Magyar Nemzeti Bank elnökének, Matolcsy Györgynek az unokatestvére a tulajdonosa. A „Hazai és globális gazdasági és pénzügyi trendek” című, havonta elkészített elemzéseket a jegybank által létrehozott hat alapítvány vásárolta meg. Két és fél év alatt a Bankonzult nagyjából 135 millió forintot zsebelt be a tanulmányokért.

A TI szokatlan, ám rendkívül szórakoztató (és valóban sokkoló) formáját választotta a korszakos megállapítások feldolgozásának – Gálvölgyi János olvassa fel ugyanis azokat, miközben pörög a közpénzszámláló, vajon egy-egy mondat mennyibe került nekünk, adófizetőknek? Nézzék csak meg!

Sokkoló hatású közhelyek 135 millió forint közpénzért

A Transparency International Magyarország közérdekű adatigényléssel megszerezte a Bankonzult nevű cég által közpénzért írt tanulmányokat. Ennek a vállalkozásnak Szemerey Tamás, a Magyar Nemzeti Bank elnökének, Matolcsy Györgynek az unokatestvére a tulajdonosa. A „Hazai és globális gazdasági és pénzügyi trendek” című, havonta elkészített elemzéseket a jegybank által létrehozott hat alapítvány vásárolta meg.

 

 

Figyelmébe ajánljuk