Szüret 2021/16.

  • Narancs
  • 2021. április 21.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Most nincs politika, most élet van, meg életmentés van. És azt látom, hogy a hataloméhségét nem tudja legyűrni a baloldal, és úgy viselkedik, amit egész Európában sehol nem tapasztalok.

Orbán Viktor, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában

 

Múlt héten arról kérdeztük olvasóinkat, hogy hogyan telt az újranyitás első napja. A válaszadók 77 százaléka vélekedett úgy, hogy ugyanúgy telt, mint bármelyik másik nap.

Nógrád megyei online

 

Zene az emberiség szolgálatában! A világ számos tájáról összekapcsolódva emeli fel a hangját az összetartozás jegyében Leslie Mandoki a zenésztársaival 2021 egyik legnagyobb online koncertjén.

(…) Vajon ki más gyújthatna fényt a pandémia-alagút végén, ki más segíthetne a társadalom talpra állításában, ha nem mi zenészek, akik közvetlen kapcsolatban állunk a közönséggel?” – magyarázta a művészek szerepvállalásáról Leslie Mandoki, aki kedves gyermekkori emlékeket őriz Bartók Mikrokozmoszáról, amelynek darabjait az édesapja gitározta neki. (…) A produkcióban részt vevő művészeknek is az a meggyőződésük, hogy a zene nem más, mint egy határokat elmosó kapocs, a különböző kultúrák pedig gazdagítják egymást.

Blikk

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?