Szüret 2022/35.

  • Narancs
  • 2022. augusztus 31.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Magyarország repülőrajtot vehet az európai gazdaság újraindulásakor, hiszen itt van válságkezelési tudás, a külföldi beruházások pedig továbbra is áramlanak az országba.

Hollik István a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában

 

Mi magyarok általában olyanok vagyunk, hogy ha valami szól, akkor az szóljon nagyot, lehetőleg a végén (…) Ezért csattan a karikás ostor akkorát a hortobágyi pusztában, ezért rúgunk még egy negyediket az ellenfél kapujába a lefújás előtt (…) és ezért adunk át egy új színházat itt Debrecenben akkor, amikor most újul meg a másik is.

Novák Katalin a debreceni Csokonai Fórum megnyitóján; Sándorpalota.hu

 

Mint egy kőből készült bástya, úgy áll a Mecseken, a Dömörkapunál az egykori pécsi vidámpark régi pénztára. Az ablakokat már régen kiszedték, de azért a terméskövek azt jelzik, egykoron volt ott „valami”. (…) Ha valaki napjainkban arra téved, a legjobban akkor cselekszik, ha az ég felé néz. Mert a fák még a régiek.

Baranya megyei online

 

Majdnem egy hektáron építették fel Budapest korhű utcáit a készülő filmhez. Még szakértő segítségét is kérték a díszlet történelmi hűsége miatt. (…) A magyar filmgyártás legnagyobb költségvetésű művét még szeptemberben is forgatják.

A Bors a Petőfi-film forgatásáról

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.