Snoblesse Oblige 2022/35.

  • Narancs
  • 2022. augusztus 31.

Interaktív

Heti kulturális programajánló

Más hogyha álom és / más ha látomás és / Más hogyha / Egyszerű vízió / Más hogyha érzem és / Más hogyha nézem és / Más ha / Komplett revízió.

(Víg Mihály: A kígyó)

szeptember 2., péntek, 16.00  Tilos 31!

Figyelem! A Tilos rádió hagyományos, kétnapos születésnapi minifesztiválja következik. Mindenkinek ott kell lennie, aki valaha, aki továbbra is, meg aki még csak leendő. Délután kerti diszkó, este teremkoncertek és Tilos DJ-k minden mennyiségben. A belépés ingyenes, a támogatás szabad. A részletes programok pedig mindjárt fenn lesznek a durerkert.com oldalon. (Dürer Kert, Bp. XI., Öböl u. 1.)

 

szeptember 2., péntek, 18.00  Szerelmem, Elektra

A 2014 januárjában elhunyt világhírű filmrendezőnk, Jancsó Miklós tavaly szeptemberben lett volna 100 éves. A munkássága előtt tisztelgő vetítéssorozatban szeptember 7-ig minden este vászonra kerül egyik klasszikusa. Ezúttal Gyurkó László színdarabjának 1974-ben készült adaptációja, amelyben Törőcsik Mari, Cserhalmi György és Madaras József a főszereplők. Az ókori görög drámák hangulatát idéző, 70 perces alkotásban az a truváj, hogy 12 egy­snittes beállítással készült. Másnap a legendás Fényes szelek című film látható. (Cinema MOM, Bp. XII., Alkotás utca 53.)

 

szeptember 2., péntek, 19.30  Braindogs – koncert

A formáció húsz éve lépett fel először az A38 hajón Tom Waits születésnapján a zseniális zenész előtt tisztelegve, és akkor még azt hitték, ez egyszeri alkalom lesz. A siker miatt azonban azóta évente egyszer megismétlik a produkciót. A mester dalait most is a világ egyik legőrültebb soul-blues énekese, Ian Siegal, a legmagyarabb osztrák blues maker, Ripoff Raskolnikov, a holland T-99 frontembere, Mischa Den Haring, valamint a hazai mezőnyből a Quimby alapító Varga Lívius, Varga Laca, Frenk és a zongorista Nagy Szabolcs interpretálják. Felejthetetlen este lesz megint. (Kobuci kert, Bp. III., Fő tér 1.)

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk