Szüret 2023/39.

  • Narancs
  • 2023. szeptember 27.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Mi, magyarok 1100 éve itt élünk, és eddig bármilyen történelmi viszontagság mellett, de mindig sikerült fenntartani a népesség újratermelődését.

Csák János a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában; MTI

CSELEKVŐKÉPESSÉ     GARANCIA     AGGÓDOM     TITOK

Béke nélkül nincs magas szintű mezőgazdaság, és jól működő mezőgazdaság nélkül nincs béke és jólét. (…) – jelentette ki dr. Ökrös Oszkár helyettes államtitkár.

Az Agrárminisztérium Sajtóirodájának közleménye

A miniszter emlékeztetett: az évekkel ezelőtt megkezdett haderőfejlesztés kereteiben komoly munka folyik Magyarországon (…) A cél egyszerű: a lehető legnagyobb mértékben magyar fejlesztésű és magyar gyártású felszereléssel kell ellátni a Magyar Honvédséget. Ez mindenekelőtt biztonsági kérdés, hiszen minden hadsereget az ellátásbiztonság tesz cselekvőképessé – mutatott rá.

Honvédelem.hu

A Demográfiai Csúcs üzenete az idén 150 éves Budapestről világos: a családpárti erők kiállnak az értékeik és érdekeik mellett. Akkor is, amikor a család- és gyermekellenes ideológiák soha nem látott támadásba lendülnek. Sőt, akkor különösen. Felismertük: a család a biztonság záloga. Az erős, egységes és egészséges család garancia a biztonságra.

Novák Katalin felszólalása az ENSZ Közgyűlésének 78. ülésszakán; Sándorpalota.hu

Gyilkosságok, robbantások, keresztényüldözés, antiszemitizmus, bevándorlás. Lássuk, milyen a svéd demokrácia! – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban. – Én magyar vagyok, a svéd demokrácia helyzete nem érdekelne, de mivel a svéd politikusok és véleményformálók folyamatosan hazudoznak a hazámról, gondoltam, nézzük meg a svéd demokráciát. Megdöbbentő adatokat találtam – mondta a politikus. – (…) Úgy látom, hogy Svédországban baj van, aggódom a svéd demokráciáért – mondta Menczer Tamás.

MTI

A közönséggel egyelőre nem tehetem meg, hogy visszavonuljak, ha telt házak vannak a koncerteken és érzem az emberek szeretetét. Nem akarok kisebb energiaszinttel sem dolgozni, ennek kárát látom akkor, amikor éppen hőségben kell felszántanom a színpadot. Főként a Jóistenből táplálkozom, de a genetikának is sokat köszönhetek: apám cserkész volt, sokat túrázott, nagy mínuszokban is rövidnadrágban járt, edzett ember lévén.

Szikora Róbert a Hot! magazinnak

Most már biztos, hogy nincs szakember ezen a sártekén, aki követendő példaként állítaná a fogyni vágyók elé Pintér Tibort. Embertelen és persze egészségkárosító módszeréről vallott. (…) Körbejártam a módszereket és kipróbáltam sok mindent. Jót is tett némelyik, de az átütő eredmény nem jött. Én abban hiszek, hogy ne egyél! (…) Az első két hónapban csak reggeliztem. Tojásrántottát és zabpelyhet. Az egész napomat úgy építettem fel, hogy hergeltem magam. Ebédidőben kicsit éhes lettem. Este pedig jött a másik titok. Nem volt semmi a hűtőben… – magyarázta a színész-énekes.

Bors

Nemcsak lejáratásokat, cenzúrázást és tények kozmetikázását, a valóság meghajlítását alkalmazza eszköztárában a pécsi baloldali városháza, hanem kifejezetten megfigyeltetik valakik a nemzeti oldal képviselőit.

Bama.hu

Kétnaponta kigyullad egy mezőgazdasági gép Békésben, erre érdemes figyelni

Cím a Beol.hu-n

A megnyitót követően a nyugdíjasok Szász Istvánné Ilus szenior örömtáncoktató vezetésével melegítettek be. Mivel minden évben, valami újdonságot is igyekeznek becsempészni a szervezők, idén már büfé várta a nyugdíjas sportolókat. Ahogyan az már hagyomány, az eseményen iskolások is közreműködtek a generációk közötti hídépítés jegyében.

Baon.hu

Rákay Philip a vitatott Aranybulla és a lassan készülő, de – hivatalosan – 4,7 milliárdos költségvetésű Most vagy soha producereként, valamint a 2026-os Szabadság tér ’56 című tévés dokumentumsorozat szerkesztőjeként értelmezhető mint filmes szakember. Mindeközben olyan sikerfilmeket jegyző alkotók, mint Herendi Gábor, Bereményi Géza vagy Till Attila filmötleteit visszadobják. Mi alapján dönt az NFI arról, hogy kinek szavaz bizalmat?

KCS: A pályázat minősége alapján. Rengeteg szakmai szempontot mérlegelünk.

Az Index.hu Káel Csabához intézett kérdése

 

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk