Szüret 2024/18.

  • Narancs
  • 2024. május 1.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Ha összefogunk, ha együtt gondolkodunk, összehangoltan tervezünk és hatékonyan cselekszünk, mindenhol legyőzhetjük a luciferiánusokat!

Kövér László beszéde a United We Stand gálavacsorán, az Operaházban; Mandiner

RESZKETHETNEK     ELVARÁZSOLTA     FEJEDELMEK     TERMÉSZETESEN

Emlékszem, az évtized elején az a hír járta, hogy az új technológiák hamarosan kiváltják a kétkezi munkát. Aztán – micsoda meglepetés! – kiderült, hogy számítógéppel a kétkezi munkát nem lehet kiváltani. Reszkethetnek viszont az irodisták, a jogászok, a fogalmazók és a programozók.

Orbán Viktor beszéde a XVII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján; Miniszterelnöki Kabinetiroda

Az Agrárminisztérium stratégiai partnerként tekint az állattenyésztőkre és az állattartókra – jelentette ki a tárca parlamenti államtitkára szombaton Hortobágyon, a Szent György-napi kihajtási ünnepen. Farkas Sándor hozzátette: főleg most fontos ez, amikor „Brüsszel homályos környezetvédelmi álarc mögé bújtatott ideológiával folyamatosan támadásokat intéz az állattenyésztés és az állattenyésztők ellen”. Az államtitkár felsorolt néhány, Szent György-naphoz kapcsolódó rontáselhárító népszokást. (…) A brüsszeli rontás elhárításához nincs szükség ilyen praktikára. Azt a rontást június 9-én tudjuk elűzni (…) – mondta.

MTI

A magyar történelem és művészeti élet tele van fejedelmekkel, a mi feladatunk az, hogy őrizzük őket – mondta Csák János kulturális és innovációs miniszter annak alkalmából, hogy a Nemzeti Filharmonikus Zenekar próbatermét ünnepélyes keretek között Kocsis Zoltánról nevezték el.

Csák János a Müpában tartott hétfői eseményen kiemelte: mindannyiunk számára az igazán nagy kérdés az, „hogyan lehetünk időszerűek”. A miniszter célként nevezte meg, hogy megpróbáljuk mindazt, amit örököltünk, valahogy beilleszteni a mai valóságba.

MTI

A megújult, szolnoki Véső úti Sportközpont átadásán kicsik és nagyok összegyűltek, hogy április 26-án megünnepeljék városuk egyik büszkeségének elkészültét. (…) Az ünnepélyes átadó elején az MH Kiss József 86. Helikopterdandár ejtőernyős bemutatója ejtette ámulatba a közönséget: négy ejtőernyős hozta a négy ünnepi zászlót, melyet az elöljárók közösen feszítettek ki a város fiatal és eredményes sportolóival. Ezután az általános iskolás gyerekek élőkép-produkcióját láthatták a jelenlevők. Az MH Légierő Zenekar Szolnok produkciója mosolyt csalt a gyerekek és a felnőttek arcára is. Az egészen egyedi előadás része volt a katonák tánca a Hattyúk tavára, és a Guns N’ Roses Welcome to the jungle feldolgozása fúvós zenekarra.

Honvédelem.hu

Bemutatták a Magyarország 365 fotópályázat válogatott képeiből készült Magyarország fotóalbuma című könyvet. (…) Az államtitkár fontos mérföldkőnek, a „hazaszeretet albumának” nevezte a bemutatott kiadványt. Szerinte a kötet nemcsak képek sorozata, hanem korrajz és esztétikai lajstrom. A kiadványban benne van minden, ami sajátosan magyar és az is, ami minden embernek érthető – hangsúlyozta Dömötör Csaba.

MTI

Nem hisznek a szemüknek a magyarok: már megint elhagyta az országot Berki Mazsi

Cím a Bors online-on

A Megafilm Service katonai sorozata – amelyben a Magyar Honvédség is közreműködött – izgalmakat sejtető akciót ígér. A címe egy mozaikszó, amely a Szolgálat, Erény, Rend, Erkölcs és Gondviselés szavakból áll össze (S.E.R.E.G.), és már az első hangulatkeltő képkockákból is kirajzolódnak ezek a tulajdonságok. (…) A férfiak mellett természetesen megjelennek a nők és a bonyolult szerelmi szálak is.

A Magyar Nemzet ajánlójából

Los Angelesben és New Yorkban is elvarázsolta az amerikai nézőket a Most vagy soha! című film

Cím az Origo.hu-n

Tíz nyugdíjas klub és egyesület képviseltette magát a Kardoskúti Radnóti Miklós Nyugdíjas Klub meghívására a járási szintű nyugdíjas találkozón. (…) Varga Pál településvezető kiemelte, hogy közösségben lenni, erre időt és figyelmet fordítani fontos, még ha ebben a szép időben akár a kertészkedésnek is lehetne szentelni a szabadidőt.

Beol.hu

Jól szerepeltek a borok a borversenyen, Móron

Cím a Feol.hu-n

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk