Szüret 2024/22.

  • Narancs
  • 2024. május 29.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Egy állatbarát Budapestet szeretnék létrehozni, ahol azok a kedvenceink, háziállataink is biztonságban vannak, akik nem tudják megvédeni magukat!

Szentkirályi Alexandra a Metropolnak

BARÁTSÁGOK     VÁLSÁGÁLLÓ     VONZÓKÉPESEBB     SOKSZÍNŰ

Vitányi István, a térség fideszes országgyűlés képviselője örömmel nyugtázta, hogy a kormány folyamatosan támogatja a vidéken élőket, akiket arra biztatott, hogy merjenek vállalkozni.

MTI

Katalinnal régebben, amikor túl volt ezen az egészen, akkor leültünk inni egy kávét. Mégiscsak, a mi politikai táborunkban vannak személyes érzelmek, nem szoktunk erről beszélni, mert nem tartozik ez a nyilvánosságra, de barátságok vannak a jobboldalon. Nem egyszerűen munkatársak vagy kollégák, hanem barátok is vagyunk. És ezt a barátságot nem is akarom megtagadni Novák Katalinnal.

Orbán Viktor a Blikknek

Jelenleg Orbán Viktor személyében csak Magyarországnak van egy akcióképes békepárti miniszterelnöke, aki mindig megvédte a magyar érdeket, „nekünk egy válságálló miniszterelnökünk van” – jelentette ki a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója.

A Fidesz honlapjáról

Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás – hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton. (…) „Az külön jó, hogy olyan erős városaink, mint Szombathely, a felsőoktatás által tovább tud erősödni” – mondta. (…) „Persze mindig vannak károgók, nekik üzenem, hogy a minőség is erősödik. A minőség úgy erősödik, hogy az átlagpontszámok a pedagógusképzésben 317-ről emelkedtek 334-re, tehát nemcsak többen, hanem egyre erőteljesebb minőségben vagyunk itt Szombathelyen is” – közölte az államtitkár.

Híradó.hu

Kövér László a Bocskai István Sportegyesület vívócsarnokának átadóünnepségén azt mondta, hogy „a mai találkozásunk jól mutatja, hogy összefogással, hivatástudattal és kitartással sikeres közösség építhető fel, de csak akkor, ha van, aki a dolgok élére áll, és felemeli a zászlót”. Hozzátette: egy vívóteremben a hely szellemének legerősebb vonása a szabadság, és egy, a magyar reformátusok által létrehozott és használandó vívóteremben pedig különösképpen így kell ennek lennie.

MTI

Bemutatták Csák János Az amerikai géniusz című könyvének kiegészített angol nyelvű kiadását kedden, Budapesten. A The Genius of America az Egyesült Államok 250 éves szellemiségét, értékeit, a szabadságeszmét tanulmányozza a napjainkban zajló folyamatok tükrében. „Az egész nyugati civilizációt lélekvizsgálat jellemzi arról, kik is vagyunk, milyen életet akarunk élni. Ezt kutatta a 250 évvel ezelőtt indult amerikai kísérlet is, és az akkor megfogalmazott értékeket érezzük most veszélyben, mindazt, amit a rendezett szabadság világának neveznek” – mondta a szerző.

MTI

A Nemzetközi Szent György Lovagrend Békés vármegyei priorátusának tevékenysége gyakran kötődik más szervezetek tevékenységéhez is, és ez a nemzetközi kapcsolatokra is igaz. A (…) priorátus tagjai közül öten a Vajdaságban, Nagybecskereken (Zrenjanin) élnek. Most a román–szerb határ közelében lévő Párdányból érkeztek Békéscsabára vendégek. A több szálon futó kapcsolatrendszer része volt, hogy tavaly nyáron vendégül látták Párdányban (Međa) lovag Gregor László Békés (…)megyei priort. A kis község lakói szerint Johnny Weissmuller, a híres Tarzan onnan származik.

Beol.hu

Kvantumfizika az, ami nagyon érdekel, és annak főként a gyógyítás része érdekel inkább. Nagyon fontos, hogy jó aránnyal tudod magad gyógyítani, bár igaz, hogy mást sokkal jobban. Lentről szívod fel az energiát, itt megy föl és át tudod adni. Én akár most rögtön át tudom adni neked, de ezer, kétezer, ötezer és akár tízezer méterről is át tudom neked adni.

Pataky Attila a Beköltözve Hajdu Péterhez című műsorban

Szívszorító fejleményt mutatott Till Attila a kiskutyájáról

Cím a Bors online-on

Sokszínű programokkal készülnek a szervezők: a parkolóban aknavető, Gripen tesztszimulátor, tűzoltó-, rendőrségi, mentő- és toborzói pavilonnal várják az érdeklődőket. (…) Az udvaron a büfés kocsi mellett az arcfestést és az ugrálóvárat is kipróbálhatják a gyermekek.

A bajai Honvédelmi Sportközpont eseményének beharangozójából, Baon.hu

 

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk