tévéSmaci

Zergetolvaj

szerző
tévésmaci
publikálva
2018/21. (05. 24.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Amikor Sztupa és Troché kiérkeztek a helyszínre, teljes volt a felfordulás, s azt csak tovább gerjesztette a Troché nyakában lógó walkie-talkie folyamatos kárálása. Amikor nem azt nyekeregte, hogy jelentést kérek, jelentést kérek, akkor zúgott, mint az istennyila. Miért nem nálad van? – fordult Troché Sztupa felé, de az csak annyit mondott: Rázd már le! Jelentem, itt vagyunk az Alekszej Koszigin téren, nagy a felfordulás, még nem látunk teljesen tisztán, de úgy tűnik, gyerekek egy csoportja megtámadni készül a Népszövetség pálinkaraktárát. Hányan vannak? Nehezen tudom megítélni, olyan hetvenen lehetnek. Hány évesek? Kilenc-tíznek saccolom őket, tizenegy lehet a legidősebb, nyolc a legfiatalabb. Milyen a felszereltségük? Kislapát és vödör, uram! De van köztük olyan is, akinél AMD 65-öst látok, másoknál mackót. Bassza meg, az AMD 65-ös az konkrétan egy Kalasnyikov! Ha ön mondja, uram! Nem nekem kellett évet ismételnem a légótanfolyamon – Troché ezt már csak akkor morogta maga elé, amikor levette az ujját a rádiója gombjáról. Ne uramozzon, rohamozzon! Kerecsen Egyes úton van az égő erdő felől az épületbe, uram. A Kerecsen Egyes az Sztupa volt, és ott állt Troché mellett, de az erdő igaz volt, még ha nem is égett, de a Koszigin tér az üdülősor végén, a város határában feküdt, s egy komolyabb pinealiget határolta, melyet nyugodtan lehetett erdőnek nevezni. Troché részéről ezzel be volt fejezve a csevegés, pár másodpercig még üvöltött, hogy nem értem, vétel, kérem, ismételje, nem értem, megszakadtunk, s bedobta a műszert az első kukába. Sztupa ránézett, tulajdonképpen tényleg bemehetnék, kötélen, mondta, de nem mozdult. Minek? Beszélni akarsz velük? Miről? Aztán lezajlott minden percek alatt. A gyerekek feltépték a kapuzatot, s ilyen kis húzós kocsikon húzták ki maguk után libasorban a pálinkásrekeszeket, majd a közeli játszótéren ütöttek tanyát. Szerencsére nem itták meg a zsákmányt, Molotov-koktélt csináltak belőle.

Pénteken (25-én) az lesz a kérdés, hogy akarja-e ön egy filmben látni Fares Farest, Ulrich Thomsent és Trine Dryholmot? Még akkor is, ha azt a filmet Thomas Vinterberg rendezte? De még akkor is, ha az a Kommuna? Nos, akkor este 10-kor találkozunk a Dunán.

Szombaton tartjuk e heti tévés napunkat, mert nem jó az ilyet túlzásba vinni. Addigra például alaposan kiolvashatták e lapszámot is, amelyből pedig a napnál is világosabban kiderül, hogy nagy keletje van manapság a világ legeslegrosszabb filmjeinek. Olyanokat szokás ilyenkor emlegetni, mint a 9-es terv a világűrből vagy éppenséggel valami The Room. Marhaság, a világ legeslegrosszabb filmje természetesen a Dühöngő bika. Személyesen is meggyőződhetnek róla a Cinemaxon este fél tíz előtt. Persze egyből kompenzálnak utána, s leadják a Szelíd motorosokat, de ha ön véletlenül délután ötkor kihagyta a Coolon a Don Juan de Marcót, akkor jobban teszi, ha 23.40-kor a Dunára kapcsol, ahol végre leeshetett, hogy Milos Forman odalett. Tehát jöhet a Fekete Péter, amiről sajna nem lehet időben átslisszolni a derék Coolra, mert ott viszont 0.40-kor kezdődik a Thelma és Loui­se – szóval döntést kell hozni, ami sose könnyű.

Csütörtökön Sörgyári capriccio lesz este a Dunán, de erről most nem nyitok viszályt. Döntsék meg a tévét!

szerző
tévésmaci
publikálva
2018/21. (05. 24.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
tévésmaci
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kultúra

még több Kultúra...