28-an fertőződtek meg koronavírussal a zuglói Olajág Otthonban

  • narancs.hu
  • 2020. április 20.

Katasztrófa

Egy hete még csak öt fertőzöttről lehetett tudni.

A zuglói Olajág Otthonok a 444.hu kérdésére közölte: 554 lakójából 28-an fertőződtek koronavírussal, többségük enyhe tüneteket produkál, öten szorulnak kórházi kezelésre. A hírportál kiemeli, egy hete még csak öt fertőzöttről lehetett tudni.

„Mindent elkövetünk a vírus terjedésének megakadályozására, az érintett épületben külön részleget alakítottunk ki, amit fizikailag is leválasztottunk az épület többi részétől, és itt külön munkacsoport foglalkozik a betegekkel. Az elmúlt három nap során újabb esetek nem jelentkeztek, bizakodóak vagyunk, de felkészültünk arra az eshetőségre is, hogy előfordulhatnak további megbetegedések” - válaszolta az intézmény, amelyet az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség üzemeltet.

Az operatív törzs hétfői tájékoztatásán Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, hogy már összesen 19 idősotthonban van jelen a vírus országszerte.

(A nyitókép illusztráció.)

Müller Cecília: újra tesztelték a Pesti úti idősotthon lakóit és dolgozóit

A friss teszteredményekre még várni kell. 223 fertőzöttet tartanak számon, ebből 19 dolgozó. 23 személy hunyt el. Már 19 szociális intézményében van jelen a koronavírus. A hétfői sajtótájékoztatón Kiss Róbert alezredes ismét elmondta, hogy csökkenő tendenciát mutat az elrendelt hatósági házi karanténok száma. Közlése szerint vasárnapig 11 240-et rendeltek el.

Figyelmébe ajánljuk