436-an haltak meg négy nap alatt

  • narancs.hu
  • 2021. december 27.

Katasztrófa

Az aktív fertőzöttek száma csökkent, 118 633-an vannak. Oltási adatokat most nem közölt a kormányzati oldal.

Az utóbbi négy napban 436 beteg halt meg Magyarországon a koronavírus nyomán kialakult szövődmény miatt – közölte hétfőn reggel a koronavirus.gov.hu kormányzati oldal.

Ez idő alatt 7989 új fertőzöttet találtak. Nőtt a gyógyultak száma, így most összesen 118 ezer 633 embert tartanak nyilván aktív fertőzöttként. Közülük 4063 beteget kell kórházban ápolni, 409 embert lélegeztetőgép tart életben.

Mostanáig a járvány kezdete óta 38 ezer 743 fő az áldozatok száma. 

A közlemény szerint az oltási adatokat keddre összesítik. A kormányzati oldal szerint az omikron vírusvariáns Magyarországon is terjed, ezért a kormány kéri, vegyék föl a védőoltást azok, akik még nem tették, és a megerősítő oltás is időszerű azok számára, akik négy hónapnál régebben kapták meg a legutóbbi vakcinát. Itt foglalhatnak időpontot , akik jelentkezni szeretnének.

Első oltásra azok tudnak időpontot foglalni, akik már érvényes regisztrációval rendelkeznek, ezt itt tudják megszerezni. 

Az 5–11 éves gyermekek oltásához az ünnepek alatt is regisztrálhatnak a szülők.

A kiemelt kórházi oltópontok a két ünnep között, hétfőtől csütörtökig 8 és 18 óra között, Szilveszterkor és Újév napján 8-tól 16 óráig tartanak nyitva.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk