70 gyerek lehet érintett egy óbudai óvodai koronavírus-fertőzésben

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 30.

Katasztrófa

Hatósági házi karenténba került egy óbudai óvoda három dolgozója, miután pozitív lett a koronavírustesztjük, jelenleg tünetmentesek. Bizonytalan időre bezárják az intézményt.

Hatósági házi karenténba került az Óbudai Százszorszép Óvoda három dolgozója, miután pozitív lett a koronavírustesztjük, ezért bizonytalan időre bezárják az intézményt – olvasható a III. kerület honlapján.

A tájékoztatás szerint a két tagintézménnyel működő óvodában a szeptemberi évkezdésre készülvén intézmény közel összes munkatársa mellett érintett lehet körülbelül 70 gyerek is, akik augusztus utolsó két hetében az óvodában jártak.

A három, igazoltan koronavírus-fertőzött pedagógus jelenleg is tünetmenetesek. Dr. Kiss László polgármester összehívta a kerületi operatív törzset, elrendelte az intézmény épületének és udvarának teljes körű fertőtlenítését. A hatóságokat tájékoztatták, a kontaktkutatást megkezdték.

Azok, akiket a járványügyi intézkedés nem érint, bármely kerületi óvodában kapnak ellátást előzetes egyeztetés alapján, de ha ezt nem kívánják igénybe venni, orvosi igazolás nélkül megtehetik – írja az önkormányzat.

A lead-kép illusztráció.

Figyelmébe ajánljuk