Müller Cecília: a maszkviselés mindenhol javasolt, ahol nem tartható a másfél méteres távolság

  • narancs.hu
  • 2020.08.30 17:01

Katasztrófa

Jelenleg leginkább a fiatalok körében terjed a vírus.

Egy hete folyamatosan emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma, de az elhunytak száma szinte változatlan, csak egy-egy esetet regisztrálnak – közölte az országos tisztifőorvos vasárnap az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

Müller Cecília az alacsony halálozási arányt azzal magyarázta, hogy most leginkább a fiatalok körében terjed a vírus, ezért a betegség lefolyása jellemzően enyhe.

A megbetegedések száma az egész világon emelkedik, a járvány második hullámának idejét éljük –jelentette ki.

Mint mondta, Magyarországon a legfrissebb adatok szerint az elmúlt 24 órában 292 új fertőzöttet regisztráltak. Ez volt az eddigi legmagasabb napi esetszám, amit a pandémia óta regisztráltak az országban. Az esetszámok főként a külföldről való behurcolás és a közösségi terjedés miatt emelkednek, ezért szeptember elseje után meg kell akadályozni a behurcolást, és fontos, hogy csak egészséges ember menjen közösségbe – emelte ki.

Hangsúlyozta azt is, hogy megnőtt az egyéni felelősség a járvány elleni védekezésben. Továbbra is be kell tartani az alapvető higiénés szabályokat, mert azok fontosak a vírus terjedésének megakadályozásához.

A maszkviselés az üzletekben és a közösségi közlekedésben kötelező, de mindenhol javasolt, ahol nem tartható a másfél méteres távolság – mondta Müller Cecília.

Neked ajánljuk