A Puskás Arénában tartandó Európai Szuperkupa-meccs megtartása egyfajta kísérlet lesz

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 22.

Katasztrófa

Az UEFA a budapesti rendezvény tapasztalatai alapján dönt arról, hogy lehetnek-e nézők a meccseken.

A válogatott találkozókat érintően is a Puskás Arénában csütörtökön sorra kerülő Európai Szuperkupa-meccsen tapasztaltaktól függ, hogy az idén még visszatérhetnek-e a nézők a stadionok lelátóira.

Az európai szövetség (UEFA) kedden erősítette meg, a csütörtöki "próbaesemény" határozza majd meg, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt intézkedéseket, így a zárt kapus összecsapásokra vonatkozót is, módosíthatják-e még az év végéig. Egyelőre az UEFA égisze alá tartozó meccseken, Bajnokok Ligája- és Európa-liga selejtezőkön, valamint a Nemzetek Ligája-találkozókon nem lehetnek jelen nézők.

A bajor miniszterelnöknek sem tetszik a budapesti Szuperkupa-döntő

Kötelező karanténba zárná a mérkőzésen résztvevő Bayern-szurkolókat. Markus Söder aggodalommal figyeli, hogy az Európai Szuperkupa-mérkőzésre 2-3 ezer ember repülhet Budapestre Münchenből és Bajorországból. A politikus szerint Magyarországot joggal sorolták a magas kockázatú országok közé, ezért kedden javasolni fogja a bajor kormány ülésén, hogy a budapesti meccset látogató szurkolóknak hazatérésük után karanténba kelljen vonulniuk vagy annak lerövidítésére friss negatív teszteket kelljen bemutatniuk.

Csütörtök este a Puskás Arénában a BL-győztes Bayern München játszik az El-győztes Sevillával, és a létesítmény a teljes befogadóképességének 30 százalékáig lehet közönség, ez 20 ezer nézőt jelent. Mindkét csapat részére három-három ezer jegyet biztosított az UEFA, a fennmaradó jegyek megvásárlására a lehetőséget pedig kisorsolta a beérkezett több tízezer igénylésből. A Sevilla 2500 jegyet visszamondott, és bejelentette, hogy csak 500 szurkolója kíséri el a csapatot Budapestre, míg a Bayern drukkerei közül 800-an mégsem jönnek a magyar fővárosba, de a bajorokat így is várhatóan 2100 szurkoló kíséri majd el a meccsre. (MTI)

Elmondta a véleményét az orvosi kamara az egészségügyi dolgozók Szuperkupa-döntős meghívásáról

Maszkot hordani, vigyázni az idősekre, kerülni a nagy családi rendezvényeket és fesztiválokat - mondja a kamara egyik területi szervezetének elnöke, aki maga is infektológus szakorvos. Szeptember elején levelet írt a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Kásler Miklósnak és Pintér Sándornak a „robbanásszerű járványügyi esetszám-növekedés" miatt.

Figyelmébe ajánljuk