Az oroszlányi hajléktalanszállón is megjelent a koronavírus

  • narancs.hu
  • 2020. április 27.

Katasztrófa

Az érintett előzőleg a tatabányai Szent Borbála Kórházban vese dialízisen vett részt több alkalommal.

Karantén alá helyezték az oroszlányi hajléktalanszállót. A hírről Lazók Zoltán polgármestere számolt be a Facebook oldalán – írja a 444.hu.

"A szombati napon a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal tiszti főorvosa jelezte az önkormányzat és a szociális szolgálat felé, hogy az oroszlányi hajléktalanszálló egyik lakója, aki előzőleg a tatabányai Szent Borbála kórházban vese dialízisen vett részt több alkalommal, a vizsgálati protokollnak megfelelően történt mintavétel alapján pozitív teszttel rendelkezik” – közölte a polgármester.

A beteg járóbeteg-ellátáson vett részt, a kezelések után mindig visszament a hajléktalanszállóra, ahol a  lakótársaival több napon át közvetlen kontaktusban volt. A fertőzöttet most kórházban kezelik.

A megyei tiszti főorvos a település polgármesterével együttműködve mától elrendelte a hajléktalanszálló bezárását, 48 fő hatósági karanténba helyezését, kijelölve a jelenleg üresen álló, az elkülönítést jobban biztosító kollégiumot. A hajléktalanszállót fertőtlenítik. Jelenleg nincs igazolt koronavírusos megbetegedés a karanténba helyezett lakók között.

Az épületet a hétvégén átrendezték, hogy a hatósági karantén szabályait betarthatóvá tegyék. A polgármester beszámolója szerint az ellátottakkal a szociális szolgálat két önkéntese költözik be a karantén teljes időtartamára. A biztonsági szolgálat kamerarendszerrel a nap 24 órájában figyeli a házban és a lezárt kertrészben való mozgást. A folyamatos fertőtlenítés és a lakók ellátása biztosítva van.

Figyelmébe ajánljuk