Bödőcs nem akar "rászerepelni egy ilyen vészhelyzetre", ezért inkább most nem viccel

  • narancs.hu
  • 2020. április 9.

Katasztrófa

Mert az orvosok, az ápolók és a betegek a főszereplők, nem "a hatalombulimiás politikus(ok)". De az apokalipszis-tréning után majd ha átveszi a mikrofont Müller Cecíliától, megénekli a történteket.

Hosszabb idő után Bödőcs Tibor Facebook-bejegyzés formájában adott életjelet a koronavírus-járvány idején. A humorista azt írja, hogy "lakossági kérdés érkezett számos alkalommal a' operatív törzsemhez, részére, számára, hogy miért nem szólalok meg, mosom kezeimet humorosan-felelősen, miért nem mókázom tudatosan, népnevelően ezekben a nehéz időkben, online."

Így hát, kénytelen volt megszólalni... "Mit mondjak, mikor a híreket olvasom, mintha egy metál koncerten lennék '91-ben: "vírus, földrengés, Csernobil, erdőtűz, karantén, maszkok, halottak, koporsók." Mi, csepűrágók, hajlamosak vagyunk rászerepelni egy ilyen vészhelyzetre, pedig itt a tudósok, az orvosok, az ápolók és szegény betegek a főszereplők, és nem a hatalombulimiás politikus(ok), például! Az egészségügyi dolgozók nagysága előtt Kossuthként borulok le, a vírus Kurázsi mamáin sírva vigadok!"

Vagyis Bödőcs nem akar viccelni. Bár posztja némi humorforrást tartalmaz, csak a közlésre szorítkozik.

"Ha véget ér végre ez az apokalipszis-tréning, ahogy Tinódi a csata után, megéneklem majd hogy zsöszvi maradj otthon és hogy hogyan viselkedtünk a járvány alatt. (lásd képünket!)

Alkotói energiáim jelenleg sarokba szorítva, és ha ez még sokáig eltart, lehet, hogy Butch Cassidy-ként kitörök, írok még egy könyvet, vagy legalább elolvasok egyet, aztán végül átveszem a mikrofont Müller Cecíliától!"

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?