Bödőcs Tiborék családi barátja volt a koronavírusban elhunyt kismama

  • narancs.hu
  • 2021. április 22.

Katasztrófa

A humorista megható posztban emlékezett meg "Zsuzsa néniről."

A koronavírus-járvány tegnap jelentett áldozatai között szerepelt egy 34 éves várandós nő. Az orvosok még korábban, lélegeztetőgépre kerülése előtt császármetszést hajtottak végre rajta, így a csecsemőt sikerült megmenteni.

Bödőcs Tibor Facebook-posztjában azt írja, három gyereke "bölcsis nénije", családjuk barátja volt a fiatal áldozat, akire "Zsuzsa néniként" hivatkozik. 

"Meghalt harmincnégy évesen. Egy másfél éves kislány és egy koraszülött kisfiú maradt anyuka nélkül. Megszakad a szívünk" - írja Bödőcs Tibor.

"Ritka, mikor valaki annyira a helyén van, mint ahogy Ő ott volt: a gyerekek között. Harminc kis Napóleont és Honthy Hannát tartott féken könnyedén, és mosolyogva oldott meg mindent, aminek mi a felébe is beleőszülnénk. Aki annyi kicsit tanított járni, beszélni, a saját gyerekeit nem láthatja felnőni, nem láthatja őket az első nap az iskolában, nem csapják rá az ajtót kamasz korukban, nem mutathatják be neki az első szerelmüket" - írja az elhunyt pedagógusról Bödőcs.

Követőit arra kéri, oltassák be magukat, és ha tudják, támogassák az elhunyt családját a TündérPakk alapítványon keresztül.

Bödőcs Tibor általánosabb kérdéseket is feszeget a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

"Ki válaszolja meg, hogy miért hal meg Magyarországon 10-ből kilenc beteg a lélegeztető gépen? Máshol is ekkora ez az arány? Ha keresünk egy bűnbakot (tobzoska, Soros, Viktor/Feri, „valamilyen alapbetegség”), megold az bármit is? Van-e rá esély, hogy a járvány akkora katarzissal járjon, hogy más döntések szülessenek, hogy a délibábok helyett a valósággal foglalkozzunk majd a jövőben, nem csak Covid ügyben? (Nincsenek illúzióim.)"

Figyelmébe ajánljuk