BRFK: idén 41 ember halt meg Budapesten közlekedési balesetben

  • narancs.hu
  • 2022. december 30.

Katasztrófa

A tragikus kimenetelű balesetek adataival hívják fel az óévbúcsúztatásra készülő, a fővárosban szórakozók figyelmét arra, hogy "kellő figyelemmel közlekedjenek" szilveszter éjszaka (is).

Az idén, december 29-ig, 41 halálos áldozata volt a fővárosban történt közlekedési baleseteknek – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a police.hu oldalon.

Az "Egy buli sem ér annyit, hogy nélküled kezdődjön az újév" című közleményében a rendőrség a tragikus kimenetelű balesetek adataival hívta fel az óévbúcsúztatóra készülő budapestiek, illetve a fővárosban szórakozók figyelmét arra, hogy "kellő figyelemmel közlekedjenek" szilveszter éjszaka (is).

Azt kérik, hogy aki alkoholt ivott, ne üljön volán mögé. Helyette hívjon taxit, vagy vegyen igénybe sofőrszolgálatot – írta a rendőrség.

A BRFK egy balesetmegelőzési kisfilmet is készített, a videóval a gyorshajtás veszélyére hívják fel a figyelmet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk