4397 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak múlt héten, meghalt 56 beteg

  • narancs.hu
  • 2022. december 28.

Katasztrófa

Jelenleg 386 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen. Megszűnik a koronavirus.gov.hu.

6 420 813 kapta már meg az első koronavírus elleni oltást, közülük 6 207 249-en a második, 3 903 679-en a harmadik, 413 303-an pedig már a negyedik vakcinát is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat a koronavirus.gov.hu.

Az előző héten 4397 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 185 816-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Az aktív fertőzöttek száma 13 571 főre csökkent.

Meghalt a múlt héten 56 beteg, így az elhunytak száma 48 495-re emelkedett.

Jelenleg 386 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen. 

A gyógyultak száma 2 123 750 fő.

A közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg "mérsékelten zajlik". Hangsúlyozták, a vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a leginkább, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. "A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg előző oltását."

"A járvány tartósan kedvező lefolyására tekintettel"

a járvány intenzív szakaszára létrehozott koronavirus.gov.hu honlap január 1-jétől megszűnik.

Ha a megszűnés az oldal elérhetetlenségét jelenti, akkor a jövőben az eddig közölt adatok és hírek nem lesznek többé elérhetők. A járvánnyal kapcsolatos hivatalos tájékoztatás azután az MTI-n keresztül lesz elérhető (a sajtó számára) – közölték.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk