Csendesedik a járvány, de még mindig vannak halálos áldozatok

  • narancs.hu
  • 2021. június 5.

Katasztrófa

Tegnapról mára pedig 300 új fertőzöttet találtak.

Meghalt 24 beteg és újabb 300 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Eddig 5 254 400  embert oltottak be Magyarországon, közülük 3 966 193-an már a második adag vakcinát is megkapták.

A mai adatokkal együtt 805 871-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 29 842-re, a gyógyultaké 714 329-re emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 61 700. Kórházban 622 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 70-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 7254-en vannak, a mintavételek száma 5 897 459-re nőtt.

 Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényesen regisztráltak pedig interneten is foglalhatnak időpontot oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon. Az online időpontfoglalóban jelenleg Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik, valamint bizonyos oltópontokon Janssen- és Moderna-oltás érhető el.

Az érvényes regisztrációval rendelkező még be nem oltott 16-18 évesek is automatikusan tudnak foglalni Pfizer-oltást - tették hozzá.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

A Rákóczi úti villamosok nyomában

A fővárosi polgármesterválasztásra készülődve idézzük fel kilenc évvel ezelőtti cikkünket, amelyben a Rákóczi úton, a Thököly úton, a Kossuth Lajos utcán és az Erzsébet hídon futó villamosokra emlékeztünk.